Det var like over klokken åtte torsdag morgen at politiet i Nordland meldte om at det var gått et jordskred ved Kistrand på riksvei 80. En bil skal være tatt av skredet.

- En person i bilen som er tatt av skredet. Vedkommende er tatt hånd om av helsepersonell, opplyser operasjonsleder i politiet Kjetil Kaalaas til Nettavisen klokken 08.40.

Rundt klokken 10 torsdag formiddag opplyser politiet om at vedkommende er kjørt til sykehus med alvorlige skader.

– En bil og en person ble tatt av skredet. Vedkommende er nå lokalisert og tatt ut av skredet, men er alvorlig skadd. Den skadde er tatt med inn til Nordlandssykehuset for behandling, skriver de i en pressemelding.

Les også: Nye kart viser før- og etter-bilder av skredområdet i Gjerdrum

Både veien og jernbanen er stengt som følge av hendelsen. Journalist i Avisa Nordland Christian Andre Unosen skildrer en dramatisk stemning fra stedet.

– Det er lang, lang kø i begge retninger. Det er et skred som har gått over hele veien og delvis over jernbanen, beskriver Unosen.

Det skal også være store vannmengder langs veien. Seaking-helikopteret sirkler over stedet, mens samtlige nødetater er på plass.

– Hunder jobber også i området, sier Unosen, før han blir bedt om å forlate området.

Politiet har evakuert hele området fra skredet og mot Nordvika.

Det har gått flere skred i samme område tidligere torsdag morgen. Det er fortsatt skredfare i området.

NVE har sendt ut gult farevarsel for jord-, sørpe- og flomskred i fylket de neste par dagene.

- Sørpeskred kan løses ut i relativt slake hellinger der vann samles opp. Skredene kanaliseres ofte ned forsenkninger og bekkeløp og kan da utvikle seg til flomskred. I lavereliggende områder kan mye regn og snøsmelting gi fare for jordskred i bratte skråninger, opplyser de på nettstedet varsom.no.