RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bilbombe drepte minst 14 i syrisk grenseby

Sist oppdatert:
Beirut (NTB-Reuters): En kraftig bilbombe eksploderte søndag like ved et feltsykehus i den syriske byen Atmeh. Minst 14 mennesker mistet livet og 70 ble såret, ifølge kilder i den opprørskontrollerte byen.

Byen ligger like ved grensen til Tyrkia. Målet for angrepet ser ut til å ha vært et feltsykehus som er bygget av Ghassan Abboud, en syrisk forretningsmann med base i Dubai. Han eier blant annet den private TV-stasjon Orient Television, som også sender i Syria, og driver veldedighet for syriske flyktninger.

Kanalen har rettet kraftig kritikk mot de ytterliggående opprørerne i Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL), som den siste tiden har ligget i konflikt med andre opprørsgrupper.

- Orient har rettet kraftig kritikk mot ISIL, og ISIL har allerede kidnappet flere av Orients journalister, sier Zakwan al-Hadid, en opposisjonstilhenger i byen Idlib.

Ifølge et øyenvitne, Abdallah Saleh, ble hele fasaden på sykehuset blåst ut i eksplosjonen. Blant ofrene er både pasienter, leger og sykepleiere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere