Bilbomber har drept minst 20 i Bagdad

Bagdad (NTB-Reuters-DPA): Minst 20 personer er drept i en rekke bombeangrep mot sjiamuslimske områder i Iraks hovedstad Bagdad, opplyser politiet.

17.02.13 11:16

Det er i tillegg meldt om 78 sårede, ifølge det uavhengige nettstedet Alsumaria News. Bombene, som var plassert i biler, gikk av i bydelene Ameen, Sadr-byen, Habibiya og Qahira søndag formiddag.

Sunnimuslimske opprørere har den siste tiden gjennomført en rekke angrep mot Iraks sjiamuslimer. Det konfliktfylte forholdet mellom den sjiadominerte regjeringen og landets sunnimuslimer blir stadig mer tilspisset. I to måneder har tusenvis av sunnimuslimer demonstrert mot den sjiamuslimske statsministeren Nuri al-Maliki. De mener at lovverket bidrar til å marginalisere sunnimuslimer og krever endringer.

Angrepene i Bagdad skjer dagen etter at pakistanske sjiamuslimer ble rammet av et voldsomt terrorangrep i byen Quetta i Pakistan.

Også i Syria blir det meldt om hevnangrep mellom sunnimuslimer og sjiamuslimer. Der er brorparten av opprørerne sunnimuslimer, mens regimet i Damaskus er dominert av alawittene, som tilhører en grein av sjiaislam. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.