Gå til sidens hovedinnhold

Bildebevis: russiske soldater er i Ukraina

NATO har offentliggjort satelittbilder fra Ukraina.

Satelittbildene som er blitt frigjort viser, ifølge NATOs militære hovedkvarter, hvordan russiske kampstyrker beveger seg innover i Ukraina.

Myndighetene i Russland benekter fortsatt at de har sendt soldater inn i nabolandet, men bildene som ble tatt nå i slutten av august viser noe annet.

Les også: USA bekrefter russisk invasjon

- De siste to ukene har vi sett en betydelig økning i den russiske militære innblandingen i Ukraina, sier brigadegeneral i NATO Nico Tak i en pressemelding.

- Satelittbildene som ble frigitt i dag er yttligere bevis på at russiske soldater, utstyrt med avanserte og tunge våpen, opererer innenfor Ukrainas landegrenser, sier Tak.

Han mener disse bildene bare er toppen av isfjellet når det gjelder russiske troppers bevegelser i Ukraina.

- Vi har også oppdaget at store mengder avanserte våpen, blant annet luftforsvarssystemer, artilleri, tanks og pansrede kjøretøy blir sendt til separatiststyrker i Øst-Ukraina, sier Tak.

Han understreker at disse våpnene, og antallet russiske soldater som befinner seg i Ukraina på nåværende tidspunkt gjør situasjonen enda mer alvorlig.

- Russlands mål er å hjelpe separatistene for å kunne forlenge konflikten på ubestemt tid, som vil resultere i flere tragedier for menneskene i Øst-Ukrainia, sier Tak.

Les også:NATO holder hastemøte om Ukraina

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken