Gå til sidens hovedinnhold

Bildebonanza: «Assassin's Creed 2»

Vi har 75 nye bilder fra «Assassin's Creed 2». Se alle her.

Den 20. november er det klart for en smakebit av italiensk renessansehistorie i «Assassin's Creed 2». Eller, skal vi tro utvikleren Ubisoft, får vi mer enn en munnfull av både historie, arkitektur og det politiske anarki som herjet støvellandet på 1500-tallet.

LES OGSÅ:En snikmorders paradis
VIDEO:– Progresjonen er viktigst

Spillet følger den unge adelsmannen Ezio Auditore da Firenze over en snau 30-årsperiode mellom 1476 til 1503. På sin vei støter han borti både Leonardo da Vinci og den svært godt skodde Medici-familien bak finanskonglomeratet med samme navn.

Professor i historie, Margaret Meserve ved Universitetet i Notre-Dame har hatt en sentral rolle i utviklingen av «Assassin's Creed 2». Hennes spesialfelt er nettopp renessansen i Italia.

– Jeg konsulterer Ubisoft på historisk nøyaktighet og kulturell følsomhet. Jeg vurderer spillets manuskript ser etter om noe ikke virker riktig for tiden og stedet, sier Meserve som synes å være imponert over resultatet.

– Jeg er fengslet av rekonstruksjonen av renessansebyer som Venezia og Firenze. Muligheten til å gå gjennom de urbane områdene slik de var på den tiden er svært tiltrekkende, forteller professoren.

Spillmagasinet dro til Firenze for å ta spillet nærmere i ettersyn og låne et øre til det historiske suset over både by og spill. Fra turen publiserer vi nå 75 bilder som gir et innblikk i det arbeidet som ligger bak «Assassin's Creed 2». Bildene er publisert i tre serier. Skjermbildene kan du se i toppen av denne artikkelen. Nedenfor kan du se hvordan bilder av dagens Firenze og Venezia er forvandlet til 1500-tallsversjoner i spillet. Til slutt har vi publisert et eget galleri med artwork fra «Assassin's Creed 2».

LES OGSÅ: – Svært stolt av «Assassin's Creed 2»

Firenze og Venezia: Spill vs. virkelighet:

2511

Artwork fra «Assassin's Creed 2»

2513

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken