*Nettavisen* Nyheter.

Bildene Israel mener beviser at Hamas bruker levende skjold

IDF på Facebook: - Vi skjøt et varselsskudd på dette Hamas-målet i Khan Yunis, en by i Gaza. Responsen var at disse sivile løp opp på taket og tok med seg sine barn Foto: IDF

Bildene Israel vil overbevise verden med.

Debatten har gått høylytt den siste tiden om norske mediers dekning av krigen i Gaza, og spesielt har feltreporterne til NRK og TV 2 fått gjennomgå.

Etter at Nettavisen onsdag skrev sak om Fredrik Græsviks bønn på Facebook, har debatten tatt av både i kommentarfeltene og i sosiale medier.


Svært mange av reaksjonene går ut på at norske medier har en skjev dekning av saken, og at ikke begge sider av saken blir belyst.

Gjennomgangstonen er at Israel mener Hamas selv må ta ansvar for de mange døde sivile fordi disse angivelig brukes som levende skjold.

Det israelske forsvaret (IDF) har de siste dagene vært svært aktive på sosiale medier ved å legge ut bilder av det de mener forklarer årsaken til sivile tap, og ikke minst hvordan Hamas benytter seg av sivile som skjold i konflikten.

Under ser du bildene brukt i informasjonskampanjen for å fremme Israels syn på konflikten. Bildetekstene er en del av informasjonskampanjen og ikke Nettavisens produkt.

På bildet under har israelsk militære merket av raketter med rødt, og vist med blått hvor sivile befinner seg.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Visuelle bevis: Overvåkningsbilder viser Hamas som skyter raketter fra moskeer og barns lekeplasser i Shuja'iya.


Israelske myndigheter beklager tap av sivile liv, og har lagt ut dette bildet som viser israelsk militære som hjelper palestinske sivile.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bilder delt av israelske soldater som hjelper skadde palestinere på et sykehus ved en grensepost.


Konflikten i Gaza har to sider. Her er angivelig den andre siden - resultatet av et angrep fra Hamas.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dette var hvordan en israelsk familie våknet opp i dag. En rakett skutt fra Gaza ødela deres hjem i Yehud. Del Israels virkelighet.


Bildet under skal vise hvordan Hamas har laget en av sine tunneler i et boligområde for på den måten å bruke sivilbefolkningen som beskyttelse.


Klikk på bildet for å forstørre.

- Bevisene bak den sjokkernde sannheten. Terroristene gjemmer en inngang til en infiltrasjonstunnel som brukes til angrep på israelere, mellom en moské og en skole i midten av et nabolag i Gaza by.


Bildet under viser en angivelig posisjon til en rakett ved hospitalet i Gaza.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Hamas fortsetter å skyte på våre styrker fra Wafa-sykehuset i Gaza. Terroristene har omgjort sykehuset til et kommdosenter og rakettuskytingsområde. Av denne grunnen går vi etter spesifikke områder og terrorister inne på sykehusområdet. Vi har gjentatte ganger gitt klare advarsel til sykehusansatte og bedt sivile forlate området i forkant. Hamas ber dem om å bli.


Til slutt viser vi et bilde som skal illustrere hvordan israelere opplever konflikten i Gaza, og som stiller spørsmålet? Hva ville du gjort?

Klikk på bildet for å forstørre.

- Tidligere i dag, Hamas skjøt raketter sørlige og sentrale deler av Israel. En av disse traff Tel Aviv-området. Forestill deg hvis terrorister angrep ditt hjem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.