Brannvesenet i London måtte slukke branner flere steder i den britiske hovedstaden tirsdag. I forkant av hetebølgen utstedte britiske myndigheter for første gang rødt varsel for ekstremvarme i landet, og tirsdag ble det også satt ny varmerekord i landet, med over 40 grader.

Onsdag har temperaturene roet seg noe, med 26 grader og regn klokken 13 i London, ifølge Yr.no, men bildene av ødeleggelsene tirsdag får mye oppmerksomhet.

Sky News har tatt flere bilder fra Dagenham, der biler og nabolag står forbrent tilbake. Samme kanal spurte i går en brannkonstabel nær Wennington hvordan forholdene på stedet var, og fikk svar:

– Et rent helvete.

Jenny Rolness: Det har ingen hensikt å klage på måkene, tvert imot

Voldsomt press

Londons ordfører Sadiq Khan sa tirsdag at det har vært en stor økning i tallet branner, noe som setter brannmannskapene «under et voldsomt press».

Les også: Skaper hodebry for Putin: –⁠ Russiske soldater vil ikke kjempe i Ukraina

Ifølge Khan får brannvesenet rundt 300–350 henvendelser på en vanlig dag, men sent på ettermiddagen tirsdag hadde de allerede mottatt 1.600 henvendelser.

Totalt 15 brannbiler og rundt 100 brannmenn rykket blant annet ut en stor brann i Wennington i utkanten av Øst-London. TV-bilder fra stedet viste tykk, svart røyk som velter opp.

Flere steder i og rundt London, spesielt i Wennington, måtte folk evakuere på grunn av brannene, skriver Sky News.

Varmerekorder i Frankrike

I Frankrike ble det registrert flere varmerekorder mandag. I så mange som 64 områder ble det målt rekordhøye temperaturer.

De fleste toppene ble registrert langs den vestlige Atlanterhavskysten, der temperaturene steg til over 40 grader.

Tidenes høyeste temperatur på det franske fastlandet er målt til å være 46 grader. Den ble registrert i 2019 i den sørlige byen Verargues, nordøst for Montpellier. Så langt står rekorden fortsatt.