RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Facebook

«Bildet kan være noe manipulert»

Sist oppdatert:
The Pirate Bay kommer med krass kritikk - mot egne tilhengere.

«I dag har vi lært at mange av dere trenger å være mer kritiske.»

Det skriver fildelingssiden The Pirate Bay på sine Facebook-sider på tirsdag, og innrømmer dermed samtidig at de lurte sine brukere da de mandag hevdet at de hadde flyttet sine servere til Nord-Korea.

- Kan ikke applaudere det
«Dere må være mer kritiske. Selv overfor oss. Dere kan seriøst ikke applaudere det «faktum» at vi har flyttet serverne våre til j... Nord-Korea,» skriver The Pirate Bay på sine Facebook-sider.

Mandag ble det kjent at den norske internettleverandøren Availo kuttet nettilgangen for fildelingsnettstedet The Pirate Bay. Nettstedet har hatt sine servere plassert i Norge etter at de ble flyttet fra Sverige tidligere i år i samarbeid med det norske Piratpartiet.

Nettstedet hevdet deretter på sin egen blogg at de hadde flyttet virksomheten til Nord-Korea. Meldingen ble mottatt med en klype salt av flere, ikke minst fordi The Pirate Bay hevdet det samme i fjor, på en noe spesiell dato - 1. april.

«Applaus til dere som ba oss om å dra til h... Vær alltid kritiske. Mot alle!» skriver The Pirate Bay dagen derpå.

De har lagt ved et bilde av Peter Sunde, en av frontpersonene for torrentnettstedet, som tilsynelatende viser fram The Pirate Bays nettside foran Nord-Koreas leder Kim Jung-un og hans militære personell.

«Bildet kan være noe manipulert,» skriver The Pirate Bay over bildet.

Kan lett forfalskes
Ved å følge de elektroniske sporene, viste det seg da også at piratportalen sannsynligvis huses i helt andre land.

En østerriksk hackerblogg har målt hastigheten til The Pirate Bays nye servere til en responstid på 64-51 millisekunder, noe som er såpass raskt at det tyder på at serveren må ligge i Europa.

Det anerkjente teknologinettstedet Ars Technica avfeide også påstanden om etablering i Nord-Korea. De pekte på at selv om en kontroll av IP-adressene viser at datatrafikken tilsynelatende passerer gjennom Nord-Koreas hovedstad Pyongyang, kan slike adresser lett forfalskes eller hackes.

Også dette nettstedet viser til flere hastighetstester som bekrefter at serverne er nødt til å ligge i Europa, ikke i Nord-Korea. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere