RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bildt vil ha sterk EU-stemme mot utviklingen i Egypt

Brussel (NTB-TT): Sveriges utenriksminister Carl Bildt krever at EU er tydelig i sin fordømmelse av volden i Egypt.

- Europas stemme må være tydelig og sterk. Å fordømme den bølgen av undertrykkelse, vold og drap som vi har sett, først og fremst fra regimets side, men også fra den andre siden, i Egypt den siste uken, det er det viktige, sier Bildt.

Sammen med de andre utenriksministrene i EU skulle han onsdag delta på et krisemøte om Egypt i Brussel. Uttalelsen ga han til svenske journalister etter å ha ankommet EU-hovedstaden.

Bildt mener at EU også bør kreve at de ansvarlige stilles til ansvar, selv om han samtidig konstaterer at det neppe er enkelt.

- Det går an å kreve det. Siden får vi se hva som skjer, men det er jo fullt ut rimelig å forsøke å klargjøre hvem som har ansvaret for dette, og før eller senere stille dem til ansvar, sier han.

- Vi snakker jo om cirka 1.000 døde på tre dager. Vi snakker om mange tusen pågrepne. Vi snakker om unntakstilstand. Jeg tror ikke dette kommer til å inntreffe i morgen, men historien er ganske lang så før eller senere kommer det formodentlig til å skje, sier Carl Bildt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere