RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Privat

Bilen begynte å brenne i 110 km/t

Sist oppdatert:
- Jeg tenkte bare: Fakarten! sier Tor Blaha.

Tor Blaha var på vei fra rehabiliteringssenteret Narconon for rusmiddelavhengige et stykke utenfor Göteborg, da bilen hans plutselig begynte å brenne, skriver Bergensavisen.

– Jeg har vært på kombinert ferie- og jobbetur. På Narconon besøkte jeg noen fra Trappen Motiveringssenter som er på rehabilitering der. I tillegg har jeg feriert med barn og barnebarn i Sverige og Danmark, sier lederen for Trappen Motiveringssenter.

På E6 like ved Göteborg merket Blaha at noe var galt med bilen.

– Jeg hadde den på service like før jeg dro på ferie, da sa de at det ikke var noe galt med bilen, sier Blaha.

Men det var det altså. Blaha merket at bilen ruset veldig i femte gir.

– Så kjenner konen min Inga-Alice en røyklukt. Jeg får heldigvis svingt inn til siden, og går for å undersøke under panseret.

– FAKARTEN!
Der kan han konstatere at bilen har begynt å brenne.

– Jeg tenkte «fakarten», dette har jeg aldri opplevd før. Inga-Alice kommer seg ut av bilen og jeg får reddet kameraet mitt og pc-en.

Men så var bilen overtent.

– En i bilen bak oss hadde et pulverapparat, men det var helt sjanseløst. Bilen var helt overtent. All bagasje, pikk og pakk forsvant opp i flammene. Jeg har aldri sett på maken. Selv varseltrekanten brant inne, sier han.

– Det kunne gått så mye verre. Heldigvis klarte jeg å svinge inn til siden. Det kunne vært veldig farlig hvis ikke. Dette var i en 110-sone, sier Blaha.

Les flere saker i Bergensavisen.

FIKK HJELP
Han beskriver brannen som eksplosjonsartet og dramatisk.

– Det brant godt. Flammene sto opp, og det smalt godt. Det tok ikke lange tiden fra vi oppdaget røyklukten til bilen var fullstendig overtent.

Inga-Alice fikk ringt politi og brannvesen.

– Det ble enorme køer. 2,5 mil, sier Blaha.

Men problemet var ikke over for ekteparet ennå.

– Det var umulig å oppdrive både leiebil og hotell i Göteborg. Men mannen fra bergingsselskapet, som tauet bilen vår, var svært hjelpsom. Han fikk en bekjent av seg til å kjøre oss til Sarpsborg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere