Gå til sidens hovedinnhold

- Bilen fløy 40 meter ut i sjøen

- Den kom i full fart og knuste flere hindre før den forsvant ut i sjøen og sank med fører inni.

Igor Matveyev ble vitne til den dramatiske ferden der en mann i 20-årene kjørte utfor kaien ved industriområdet på Fuglenes i Hammerfest. det skriver Finnmark Dagblad.

Han sto ute og hørte bilen komme kjørende gjennom porten og ned til området.

– Bilen kom i veldig stor fart ut på kaia, kjørte ned gangbrua som lå ytterst på kaien og fløy rundt 40 meter ut i sjøen. Bilen sank, og føreren må ha vært under vann i rundt ett til to minutter før han kom opp. Jeg tror vinduet må ha blitt slått inn da bilen traff vannet, slik at han kom seg ut den veien. Heldigvis, sier Igor Matveyev.

Svømte i land selv
På kaien var det kommet en kvinne kjørende like etterpå, og Igor spurte om hun kunne ringe et nødnummer.

– Jeg sendte selv ut en livbøye fra kaia, men føreren kom seg over på land på bryggekanten som ligger over bukta, ved moloen. Der var ambulansen kommet og de tok imot han. En venn av meg som var kommet sa at det virket som han hadde svelget vann.

Det ble sendt ut dykkere for å bekrefte at det ikke var flere personer i bilen. Føreren ble kjørt til sykehuset med lettere skader, men ble ikke lagt inn. Etter mistanke om promillekjøring tok politiet blodprøve og førerkortet ble beslaglagt.

– Saken er fortsatt under etterforskning, så jeg kan ikke kommentere den, sier Geir Roar Nesbø ved operasjonssentralen i Vest-Finnmark politidistrikt mandag ettermiddag.

Hevet bilen
Mandag formiddag hevet Kystvakten bilen som lå i vannet på 17 meters dyp. Dykkere fra Kystvakten og Redningsselskapet var nede og festet kroker på bilen, som så ble hevet om bord i kystvaktbåten ”KV Magnus Lagabøte”. Skipssjef Kaptein John Kristian Lønning var fornøyd med operasjonen.

– Vi hadde planlagt det godt og alt gikk etter planen.

Hevingsoperasjonen ble gjort som et samarbeid mellom Kystvakten, politiet, brannvesenet og Redningsselskapet.

Les flere saker fra Finnmark Dagblad.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken