*Nettavisen* Nyheter.

Bilen ødelagt av strøsand

Foto: Marielle Erikesen (Fremover) og Privat

Morten ble bokstavelig talt gruset av Mesta, som nekter å ta regningen.

04.06.12 09:11

- Det er nesten ikke til å tro, sier Morten og Tor-Arne Lorentzen, til papirutgaven av Fremover.

Det var Mortens bil som ble truffet av strøsanden. Faren kom kjørende i bilen bak Morten, etter at de hadde vært en tur på hytta på fjellet.

- Det var fredagen to uker etter påske. Vi var på tur opp på nordsiden av byen på litt sen ettermiddag, da strøbilen fra Mesta kom i motsatt retning.

Trillebårlass
De to forteller om et «trillebårlass» med sand som skyllet over Mortens bil i det den store strøbilen passerte, og som i tillegg til å knuse en av frontlyktene, smadret frontruta.

- Panseret så som om det hadde vært skutt på med hagle, er deres beskrivelse av bil etter «luftangrepet», og de hadde fått stoppet og tatt skadene nærmere i øyesyn.

Mesta-bilen hadde imidlertid fortsatt nordover, tilsynelatende uten at sjåføren hadde fått med seg det som hadde skjedd.

Tor-Arne Lorentzen forteller at han etter å ha fått summet seg litt ringte veimeldingssentralen for å fortelle om det som hadde skjedd.

- Derfra ble vi oppfordret til å ringe Mesta over helga, og samtalen er loggført, forklarer han.

Ville rydde opp
Neste telefon ble tatt til politiet, og derfra ble de geleidet videre til Eirik Johansen som nærmeste leder i Mesta.

- Etter en veldig hyggelig samtale med han, der vi fikk forsikringer om at selskapet naturligvis ville rydde opp etter seg dersom handlingsforløpet hadde vært slik jeg forklarte, slo jeg meg til ro med det, forklarer Lorentzen til Fremover.

- Han forklarte også at selskapet hadde full oversikt over hvor de enkelte bilene befant seg til enhver tid, og at det ikke skulle være vanskelig å få dokumentert hvilken av deres biler det hadde vært snakk om.

- Kan skje alle
Skaden ble taksert til 40.000 kroner på et lokalt verksted, og som avtalt ble det sendt skademelding mandag.

- Men så ble det taust, forklarer de.

Men i forrige uke kom svaret fra Mesta.

- Der fraskriver de seg alt ansvar.

- Det er nesten ikke til å tro når det «begrunnes» med at dette er noe som kan skje alle som beveger seg langs veien. At det er noe vi som trafikanter må regne med.

- Dersom denne avgjørelsen blir stående, betyr det at jeg må ta alt på min forsikring; betale egenadel og tåle bonustap, forklarer Morten Lorentzen.

- Det koster penger, men det aller verste er den urettferdigheten jeg føler jeg blir utsatt for, sier han.

Vil gå til retten
De to forteller at de derfor har vært i kontakt med advokat, og de kommer ikke til å gi seg uten videre dersom Mesta ikke påtar seg ansvar.

- Om nødvendig går jeg rettens vei. Ifølge advokaten har jeg en veldig sterk sak, sier Morten Lorentzen til Fremover.

Distriktssjef Eirik Johansen bekrefter samtalene som har vært, men sier at dette er saker som avgjøres av juridisk avdeling og forsikringsselskap.

- Dette er utenfor mitt ansvarsområde, og jeg verken kan eller skal kommentere den.

Les flere nyheter hos Fremover

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.