Gå til sidens hovedinnhold

Bilen smadret av toget - eieren må i fengsel

Sarpingen i 50-årene klarte å komme seg ut av bilen før den ble knust av toget, men må likevel inn for å sone.

(Fredrikstad Blad): Tidlig om ettermiddagen fredag 14. desember i 2012 endte Sarpsborg-mannens kjøretur ute på skinnegangen langs Greåkerveien.

LES OGSÅ:Kjørte av veien og inn på togskinnegangen .

Like etter at mannen hadde kommet seg ut av bilen, ble BMW-en hans regelrett knust av toget som var på vei fra Sarpsborg i retning Fredrikstad.

Amfetamin og hasj
Like etter den dramatiske ulykken ble det slått fast at mannen i 50-årene hadde hatt englevakt, skriver SA.

Nå har imidlertid Sarpsborg tingrett dømt mannen til 21 dagers fengsel og til å betale 10.000 kroner i bot og tap av førerretten i 16 måneder for brudd på veitrafikklovgivningen og legemiddelloven.

Mannen ble allerede ulykkesdagen siktet for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand da han mistet kontroll på bilen og havnet på jernbaneskinnene. Den utvidede prøven som ble gjort av ham, viste at han var ruset på amfetamin, metamfetamin og hasj denne dagen. I en tilståelsessak i tingretten erkjente mannen, som tidligere er domfelt 14 ganger for blant annet narkotikalovbrudd og ruspåvirket kjøring, at han hadde brukt disse stoffene.

Han erkjente at han hadde svelget et par brukerdoser amfetamin og røyket hasj. Han tror det var et par dager før utforkjøringen, men at det også kunne ha vært dagen før.

Mannen forklarte ulykken med flere uheldige omstendigheter og at veibanen var dekket av et klart gjennomsiktig islag og at han fikk en sleng på bilen som han ikke klarte å rette opp igjen. Ferden endte gjennom et rustet gjerde og delvis ut på togskinnene. Kort tid etter at han kom seg ut av bilen, ble den totalsmadret av toget.

Rundt 1 i promille
Sarpsborg-mannen understreket i retten at han selv følte seg klar og fin, selv om analyseresultatet fra Folkehelseinstituttet konkluderte med at hans ruspåvirkning tilsvarte en promille på rundt én

Selv om påvirkningsgraden i denne saken ligget i intervallet som kvalifiserer til betinget fengsel, mener retten at han skal sone en kortere fengselsstraff.

- Der føreren er dømt for kjøring i ruspåvirket tilstand tidligere, skal det likevel som den klare hovedregel idømmes ubetinget fengselsstraff. Unntak fra dette lovfestede utgangspunkt gjøres bare der helt spesielle momenter tilsier noe annet. Retten kan ikke se at det foreligger slike spesielle omstendigheter i denne saken. Det vises i den forbindelse til at siktede ikke samtykker til gjennomføring av program mot ruspåvirket kjøring, skriver tingrettsdommer Ragnhild Borgerud i rettsboken.

Les flere saker fra F-b.no

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser