RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bilene du bør holde deg unna

Sist oppdatert:
Hold deg langt unna Opel Zafira, VW Sharan, Land Rover Freelander og Chrysler Voyager - i hvert fall hvis du fester lit til den svenske Bilprovningen. Vi viser deg både feil- bombene og de feilfrie
Er du på jakt etter bruktbil? Da er det ikke bare Opel Zafira du bør holde deg unna. Også Volkswagen Sharan, Chevrolet Tahoe, Land Rover Freelander og Chrysler Voyager gjør det svært dårlig i en stor svensk undersøkelse. I det hele tatt er det mange flerbruksbiler som gjør det elendig.

Også Sharan-søsknene Seat Alhambra og Ford Galaxy er belemret med mange feil, i likhet med Chevrolet Trans Sport, Hyundai Trajet, C8-forgjengeren Citroën Evasion og 807-forgjengeren Peugeot 806.

BMW 3-serie i dårlig selskap

Men dessverre er det ikke bare flerbruksbiler som gjør det dårlig hos hos den svenske Bilprovningen. Også mer moderate familiebiler som Renault Laguna, BMW 3-serie, Daewoo Nubira og Ford Mondeo har langt flere feil enn gjennomsnittsbilen.

Honda, Mazda, Mercedes - og Rover

I den andre enden av skalaen finner vi Honda HR-V, Mazda MX-5, Porsche 911, Mercedes-Benz SLK og S-klasse - og - sikkert til manges overraskelse, Rover 400-serien. Samtlige gikk rett gjennom Bilprovningens kontroller uten negative merknader.

235.000 tre år gamle biler

Kan det virkelig være rett at Rover 400-serien har langt færre feil enn BMW 3-serie? Vel, det avhenger av hvor stor tillitt man har til den svenske Bilprovningen og statistikken de har utarbeidet. Det er nemlig Bilprovningen som står bak statistikken vi presenterer i dag.

Bilprovningen mottok i løpet av fjoråret hele 235.000 tre år gamle biler for teknisk kontroll, eller såkalt besiktning. Denne kontrollen tilsvarer vår hjemlige periodiske kjøretøykontroll (PKK), som på folkemunne også kalles EU- og EØS-kontrollen.

Les mer om grunnlaget for testen og mer om saken her:

Bilene du bør holde deg unna

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere