Biler blåste av veien

Foto: Alexander Dahlstrøm Winger (Mediehuset Nettavisen)

Fire busser og flere personbiler blåste av veien i Nordland.

17.12.10 22:11

Over hele Nordland var det såpeglatte veier og sterk vind fredag..

En av de som fikk merke været ekstra hardt, var bussjåfør Erling Olsen. Han var alene i skolebussen til Nordlandsbuss da den blåste av veien ved Mjåvatnet, to mil nord for Mosjøen. Bussen ble liggende på siden og sjåføren ble hengende fast i bilbeltet. Uskadd krøp han ut av et sidevindu.

– Jeg merket at vinden tok tak i bussen flere ganger. Plutselig mistet jeg helt styringen. Jeg var redd for å bli presset mot motgående trafikk, sier Olsen til NRK.

Nordlandsbuss opplyser at til sammen fire av deres busser havnet utfor veien fredag. En av dem kjørte ut på Oksebåsen på Andøya med to passasjerer om bord. Ingen ble skadd.

Glassaktig
Svein Særterstad i Viking Mosjøen forteller at det virkelig dårlige føret startet fredag ettermiddag, og at underlaget på veiene har blitt glassaktig.

– Det har begynt å blåse skikkelig i løpet av ettermiddagen. Når det blir sterk vind og kjølig blir isen nesten som keramikk og litt glassaktig, forteller Svein Sæterstad i Viking Mosjøen.

Dårlig føre var det også helt sør i Norge fredag.

Fredag var det snøkaos på E39 mellom Vigeland og Osestad på grunn av snø, og Agder politidistrikt varsler at de vil gjennomføre omfattende kjettingkontroll på trailere som ankommer landet.

- Det verste trykket skal ha lagt seg nå mellom Vigeland og Osestad på E 39, men vi vil fortsette å ha kjettingkontroller, sa operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt til fvn.no fredag kveld.

Mer snø
Gjennom helgen er det meldt snøvær nedover sørlandskysten.

Kjør forsiktig. Hold god avstand, og ta hensyn til forholdene på veiene. Det er min klare oppfordring, sier operasjonsleder Elise Gotliebsen i Telemark politidistrikt til TA, og oppfordrer samtidig bilistene til å tenke seg om to ganger før de starter bilen.

Fredag kveld var også forskikringsselskapet If ute med advarsel: - Sko bilen godt og beregn god tid. Hvis du ikke absolutt må ut på veiene, kan det være lurt å la bilen stå, var SMS-meldingen til kundene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.