Gå til sidens hovedinnhold

Bilfører fratatt førerkortet etter syklist-påkjørsel

Flere ulykker med syklister mot biler det siste døgnet.

OSLO: Både bilister og syklister har ikke overholdt vikeplikten, noe som har ført til flere krasj mellom bil og sykkel det siste døgnet.

Heldigvis har det kun vært lettere skader på de myke trafikantene.

Syklist kom i full fart mot bil fra høyre

Rett før klokken 07.00 tirsdag morgen, fikk politiet inn en melding om syklist mot bil i Oslo gate: «Nødetatene er på vei til Oslo gate: trafikkulykke som inkluderer bil mot syklist».

Denne ble oppdatert ti minutter senere: «I Oslo gate viser det seg at skadene på syklisten ikke er alvorlige».

16.40 tirsdag ettermiddag skriver politiet følgende på Twitter: «Trafikkulykke i Grenseveien v/Carl Berner. Bil mot syklist. Politi og ambulanse er på stedet», og følger opp 16 minutter etterpå; «Tr.ulykke Grenseveien: Syklisten lettere skadd. Ingen trafikale problemer».

LES OGSÅ: – Ikke farlig å sykle i Oslo

Én fører fratatt førerkortet

Rundt klokken 21.00 i tirsdag kveld, opplyste politiet om en ulykke med syklist mot bil i Maridalen: «Ved Hammeren har en syklist og bil krasjet. Vi er på stedet nå sammen med ambulanse. Ikke alvorlig skade».

– Her har syklisten i følge vitner blitt påkjørt og havnet på panseret og taket på bilen, forteller Operasjonssentralen til dittOslo.

– Syklisten klaget på smerter i armen og ble kjørt til Ullevaal for en sjekk. Føreren av bilen fikk førerkortet sitt beslaglagt, sier Operasjonssentralen.

09.16 onsdag morgen, la Operasjonssentralen ut følgende beskjed på sin Twitter-konto: «Raschs vei: Syklist kjørt sykehus med skader i skulder. Politiet fortsatt på stedet og gjør undersøkelser».

SPALTE: «Aldri har vi vært så trygge, aldri har vi vært så redde»

Patruljene avgjør

– Her har syklisten blitt påkjørt av bilen, og det er bilen som ikke har overholdt vikeplikten, sier Operasjonssentralen.

– Også i denne ulykken klaget syklisten på skader, og ble kjørt til sykehus for en sjekk til skulderen. Bileieren her ble ikke fratatt førerkortet, avslutter Operasjonssentralen.

Til informasjon er det opp til patruljene å vurdere om et førerkort skal beslages eller ikke i følge Operasjonssentralen.

SPALTE: «Sykkelen er en elendig politisk sak»