*Nettavisen* Nyheter.

Bilføreren avhøres i dag

TRAFIKKULYKKE: Ulykken skjedde midt i gågata i Storgata i Tromsø litt før klokken 14 onsdag.

TRAFIKKULYKKE: Ulykken skjedde midt i gågata i Storgata i Tromsø litt før klokken 14 onsdag. Foto: Dag Tørrisen (Dag Tørrisen)

En kvinne i 50-årene døde etter at en bil meide henne ned i gågata i Tromsø.

03.06.10 18:07

Tre personer ble fraktet til UNN etter at en personbil traff fotgjengere og en pengetransportbil i Storgata i Tromsø like før klokka to onsdag ettermiddag, skriver Nordlys.

Storgata var full av folk da ulykken skjedde.

LES MER: Vitner kan ringe legevakta

Døde av skadene
En av de to som først ble truffet av bilen, en kvinne i 50-årene, døde på UNN av skadene hun ble påført. Det opplyser informasjonsvakt Marit Einejord ved UNN til nordlys.no.

Bilføreren i 20-årene og en kvinnelig fotgjenger i 60-årene som også ble fraktet til UNN etter ulykken, slapp unna uten alvorlige skader.

- De nærmeste pårørende er varslet, sier informasjonsvakt Marit Einejord ved UNN til Nordlys.

- Ga full gass
Storgata var full av folk da ulykken skjedde. Et av øyenvitnene beskriver den dramatiske hendelsen slik:

- Bilen kom nordfra i Storgata. Etter at den passerte Stortorget, ga den full gass og kjørte rett inn i en pengetransportbil utenfor Fokus bank. Bilen som kom i høy fart traff mennesker før den traff pengetransportbilen, sier Hans Jonny Jensen som var øyenvitne til ulykken.

Ifølge politiet var det ingen personer i vekterbilen ved sammenstøtet.

Ukjent hastighet
Ifølge det Nordlys kjenner til, skal bilen ha stoppet ved Stortorget, før den har akselerert.

- Vi vet ikke hvor stor fart det har vært snakk om. Vi har hatt trafikkbetjenter og krimteknikere på stedet. De beregningene vil de se på i ettertid, sier operasjonsleder Arild Paulsen ved Troms politidistrikt til Nordlys.

- Enormt smell
- Vi hørte et enormt smell, og siden vi har en hjertestarter, gikk vi umiddelbart ut og startet hjerte- og lungeredning på en skadet kvinne, sier Bengt Sundquist som arbeider i Fokus Bank.

Livet til kvinnen i 50-årene sto dessverre ikke til å redde, og hun døde av skadene hun fikk.

Ikke et ransforsøk
Politiet prøver å klarlegge nøyaktig hendelsesforløp ved å snakke med vitner. På grunn av at en verditransport ble truffet, gikk det først rykter om ransforsøk. Dette avviser politiet.

- Det er ikke holdepunkter for at dette var en handling rettet mot pengetransporten, opplyser Troms politidistrikt i sin logg om hendelsen.

Status som mistenkt
Mannen i 20-årene som var fører av bilen, har nå offisielt status som mistenkt i saken.

- Vi har opprettet sak på bakgrunn av paragraf 3 i vegtrafikkloven, forteller operasjonsleder Arild Paulsen til Nordlys. Med andre ord er bilføreren mistenkt for å ha vist uaktsomhet i trafikken.

- Den videre etterforskningen vil vise om det er grunnlag for å utvide mistanken, legger Paulsen til. Sjåføren av bilen ble også fraktet til UNN etter ulykken og betegnes nå som lettere skadd.

Føreren har diabetes
Et nært familiemedlem av sjåføren opplyser til nordlys.no at sjåføren har diabetes og nylig har begynt med en ny medikamenttype.

Det kan ha påvirket sjåførens tilstand og oppførsel da ulykken skjedde. Vitner har beskrevet oppførselen hans som aggressiv og han skal ha nektet å komme ut av bilen.

Politiet kjenner også til at dette kan være et moment i etterforskningen.

- Vi har fått opplysninger om at han hadde diabetes, men det må sykehuset bekrefte, sier operasjonsleder Arild Paulsen i Troms politidistrikt til Nordlys.

UNN ønsker ikke å kommentere bilførerens helsetilstand onsdag.

Avhøres tidligst i morgen
Operasjonsleder Paulsen forteller at bilføreren trolig vil avhøres torsdag.

- Det vil tidligst skje torsdag. Tilstanden hans er sånn at det ikke er forsvarlig å gjøre det onsdag, sier Paulsen til nordlys.no.

Les flere saker i Nordlys.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.