*Nettavisen* Nyheter.

Bilføreren siktet

Bilføreren som kjørte på 10-åringen i Rong i Øygarden i går, er foreløpig siktet for ved uaktsomhet å ha forvoldt en annens død.

24.02.06 11:15

- Siktelsen følger naturlig av hendelsesforløpet. Det er ikke mistanke om beruselse, men det er foretatt rutinemessig blodprøve og førerkortet til den 42 år gamle mannen er beslaglagt, sier lensmann Torgils Lutro ved Fjell og Sund lensmannsdistrikt til iBergen.no.

- Hva vet vi om hendelsesforløpet?

- Vi vet at gutten ble påkjørt på en rett strekning der det er 80-grense, og at det skjedde under forbikjøring av en lastebil. Lastebilsjåføren har bekreftet de faktiske opplysningene som har vært fremstatt. Mannen som kjørte ulykkesbilen har ennå ikke vært til avhør og er sterkt preget av situasjonen.

- Hvor fort kan han ha kjørt?

- Det vet vi ikke før de tekniske undersøkelsene er gjennomført, men det er ingen grunn til å tro at det har vært snakk om ekstremfart.

- Hva er din definisjon av ekstremfart?

- Det ønsker jeg ikke å utdype.

- Er det noen grunn til å tro at lastebilen som ble forbikjørt har kjørt unaturlig sakte?

- Det er det ikke.

Foreløpig siktelse
Det at det er tatt ut en foreløpig siktelse betyr bare at vedkommende som kjørte bilen har en del rettigheter i forhold til det et vitne har. Skulle det imidlertid vise seg at han har brutt vegtrafikkloven på en slik måte at det er årsaken til at gutten døde, vil sjåføren kunne siktes for det som på folkemunne kalles bildrap.

Men først må etterforskningen fullføres.

- Hva kan du si om strekningen der uhellet skjedde. Er det et sted der det kjøres fort?

- Det er en lang rett strekning på over en kilometer og det hender at det kjøres fort her, sier lensmann Torgils Lutro i Fjell og Sund lensmannsdistrikt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.