Gå til sidens hovedinnhold

Bilfritt på Løkka

Under årets første omgang med bilfrie kultur- og markedsdager kan du ta trikken gratis til Løkka.

LØKKA: Grünerløkka Næringsråd har i samarbeid med Oslotrikken valgt å invitere Oslos befolkning til en miljøvennlig handel på den bilfrie lørdagen 3. mai.
Planen var i utgangspunktet at Oslos veterantrikk skulle frakte folk gratis til markedsdagene, men tekniske problemer gjorde at det blir den vanlige trikken som også i år frakter folk til markedsdagene. For primus motor og arrangør, Ulf Granli er det likevel viktig å holde fokus på en bilfri dag.
Denne markeringen har til hensikt å vise at det går an å gjøre sine innkjøp i Oslo uten å bruke bilen. Oslotrikken vil markedsføre dette gjennom plakater på trikkene gjennom hele neste uka, forteller han til Østkantavisa.

Tett program

Programmet for helgen begynte i går, da Axels Tivoli kom til Birkelunden. De blir værende fram til søndagen. I dag åpner Olaf Ryes plass med markedsboder og uteservering, også dette fram til søndag. Parken vil også få besøk av Frelsesarmeen og SOS barnebyer som vil være tilstede med ulike aktiviteter gjennom hele helgen.
På fredagen vil det være anledning til en filmopplevelse litt utenom det vanlige. Deichman Grünerløkka viser musikkfilmen Beatbox Colombia ute i det fri på Schous plass!

Liv på scenen

Lørdagen er også rimelig tettpakka med kulturelle innslag. På scenen kommer elever fra Steinerskolens musikklinje til å åpne dagen klokka 12, tett etterfulgt av Per O. Noss som presenterer «Pop på Halling». Markveiens Grooveselskap og Chemistry avslutter dagen.
Søndagen er viet kunst og sport.
Ord & Bilde AS på Olaf Ryes plass som starter klokka 14. Etter auksjonen kommer Erik Rochettes trio til underholde langt inn i solnedgangen.
Samme dag vil det også være muligheter for vordende målmenn å bli instruert av profesjonelle keepere som vil være på Dælenenga mellom klokka 13 og 16 i regi av Grüner Fotballklubb.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn