*Nettavisen* Nyheter.

Bilister evakueres via tunnel etter ras i Porsanger

E69 er stengt mellom Nordkapp tuneller og Skarvbergtunellen på grunn av snøras der seks personer ble stående fast. Bildet er fra Statens vegvesens webkamera ved Vedbotn. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Seks personer og en hund som ble sperret inne mellom flere skred ved Skarvbergtunellen i Porsanger, blir natt til lørdag evakuert via tunnelen.

17.03.18 01:02

Skredene over E69 gikk i 20-tiden like nord for tunellen. En brøytebil, to personbiler og en varebil ble innesperret. Hovedredningssentralen Nord-Norge opplyser at samtlige er uskadd.

– Etter vurderinger i samråd med skredfaglige folk har vi begynt å evakuere sørover til tunnelen. Der inne er det trygt, og det er trygt sør for tunnelen, så de kan tas ut den veien, forteller operasjonsleder Thomas Pettersen i Finnmark politidistrikt til NTB ved halv ett-tiden natt til lørdag.

– Det står bra til med samtlige, sier han. En halvtime senere opplyser politiet på Twitter at alle er kommet i sikkerhet.

Vegtrafikksentralen fikk melding om raset klokken 19:15. Nødetater fra Nordkapp og Porsanger rykket ut til området, men på grunn av skredfare og skred, var det utfordrende for mannskapene å komme fram til området. Det blåser stiv sørvestlig kuling, er en plussgrad og snø i området. E69 ble sperret etter skredene.

Ifølge Radio Nordkapp samlet de seks seg i brøytebilen. Losbåten i Honningsvåg og slepbåten Strilborg fra Kåfjord ble sendt til stedet for å bistå. Det gjorde også redningsskøyta Odin, som lyste opp det skredene hadde gått.

Området nord for Skarvberget regnes som svært rasutsatt. Derfor starter arbeidet med å bygge ny tunnel til sommeren som skal stå ferdig i 2021.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag