*Nettavisen* Nyheter.

Biljaget eksen på motorveien

Til tross for besøksforbud, kjørte den illsinte mannen (30) opp på siden av eks-kjærestens bil på motorveien og gjorde kuttebevegelse med fingeren over halsen.

23.02.06 12:13

Tirsdag ble han dømt til fengsel for å ha brutt besøksforbudet med både trusler og sjikanerende atferd.

Ble sjikanerende
Da kjærligheten visnet for kvinnen, bikket det over for 30-åringen. Det uventete samlivsbruddet ble vanskelig å takle for ham og desperat forsøkte han å opprettholde kontakten med kvinnen. Men etterhvert som hun avviste forsøkene på kontakt, ble meldingene mer sjikanerende.

«Du skulle vært kastet over broen», «Håper faen med du kræsjer med en trailer og dauer» og «Eg elsker deg din jævla hore men eg vil ha pengene mine» var blant meldingene han sendte til henne i fjor sommer.

Han mente hun skyldte ham 3000 kroner, etter at han hadde betalt forskjellige regninger for henne. Bergen tingrett tvilte ikke på at han hadde gitt henne pengene, men trodde ikke pengene var motivet for at han fortsatte å kontakte henne. Trolig brukte han dem som en brekkstang for å berettige samtaler med henne.

Vill biljakt
Gjentatte meldinger, samtaler og uanmeldte besøk gjorde at kvinnen fikk utstedt besøksforbud for mannen i august 2005.

Men det stoppet ham ikke fra å fortsette å forfølge henne. I oktober fikk han øye på bilen hennes på motorveien mellom Sotra og Bergen. I høy fart la han seg opp på siden av bilen hennes og viste kuttebevegelse over halsen.

Eks-kjæresten forklarte i retten at 30-åringens langvarige plaging hadde gjort henne redd og gitt henne mareritt om natten.

- Hennes egen skyld
Men den forsmådde mannen hadde ingen forståelse for at oppførselen hans kunne anses som klanderverdig. Han bebreidet eks-kjæresten for det som var skjedd, ettersom hun ikke hadde tilbakebetalt lånet. Retten hadde også en mistanke om at plagingen vil fortsette framover, nettopp på grunn av pengene.

Likevel slipper mannen å sitte i fengsel. Han ble idømt 120 dagers fengsel, men 102 dager ble gjort betinget og resten ble ansett som ferdigsonet mens mannen satt i varetekt.

Et nytt ett års besøksforbud ble også utstedt, i tillegg til en bot på 3000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.