RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Det er innført forbud mot bilkjøring i hele New York på grunn av snøstormen som er på vei. Bildet er fra Times Square i New York mandag kveld etter at bilforbudet trådte i kraft.
Det er innført forbud mot bilkjøring i hele New York på grunn av snøstormen som er på vei. Bildet er fra Times Square i New York mandag kveld etter at bilforbudet trådte i kraft. (Reuters / NTB Scanpix)

Bilkjøring forbudt i hele New York

Sist oppdatert:
New Yorks guvernør Andrew Cuomo har innført forbud mot bilkjøring i 13 fylker i New York, inkludert alle fem distrikter i New York City.

Forbudet skulle gjelde fra klokka 23 mandag kveld og omfatter alle kjøretøyer unntatt utrykningskjøretøyer.

- Hvis du er i din bil på hvilken som helst vei, i hvilken som helst by eller landsby, gjør det ingen forskjell: Etter klokka 23 bryter du teknisk sett loven, sa Cuomo og lovet en bot på 300 dollar til enhver som blir stanset.

Her kan du se utviklingen i New York direkte

Lignende forbud mot bilkjøring er innført også i nabostatene Connecticut og Massachusetts, og busser og undergrunnsbanen i New York og Boston blir stengt tidligere enn normalt mandag kveld.

Snøen har allerede begynt å lave ned på østkysten av USA mellom Philadelphia og den canadiske grensa i en snøstorm som kan bli den verste i manns minne.

Nesten 7.000 flyavganger er innstilt i regionen, og de fleste offentlig ansatte ble sendt hjem fra jobben tidlig mandag.

Øde og folketomt
New Yorks vanligvis så travle gater og stasjoner var øde og folketomme da vinterstormen Juno feide innover USAs østkyst mandag kveld.

Millioner av mennesker er berørt av den massive snøstormen, og guvernør Andrew Cuomo innførte fullt forbud mot biltrafikk på alle veier i 13 av New Yorks fylker, inkludert selve New York City.

Verste i historien

Myndighetene kaller snøstormen en av de verste som noensinne har rammet østkysten av USA. Det ventes opp til en meter snø i New York og de seks New England-statene, og snøploger har vært i virksomhet siden mandag morgen, da det begynte å lave ned.

Verst rammet blir trolig Boston, med rekordmengder snø og vind med opp til orkans styrke tirsdag. Borgermester Martin Walsh ba folk se etter hjemløse, passe på eldre naboer og ellers holde seg hjemme.

Over 6.500 flyavganger er innstilt mandag og tirsdag, mange av dem på de tre flyplassene som betjener New York – JFK, Newark og LaGuardia. I Boston er alle flyavganger kansellert fram til onsdag ettermiddag.

I New York og Boston er undergrunnsbanen stengt fra klokka 23 mandag kveld, og mange buss- og togavganger er også kansellert. Det er første gang noensinne at undergrunnen i New York er stengt på grunn av snø.

Broadway stengt

På Broadway og off Broadway ble teaterforestillinger og operaforestillingene i Metropolitan Opera avlyst, og det ble også basketballkamper i NBA. Også Carnegie Hall og Metropolitan Museum of Art er stengt.

Offentlig ansatte strømmet ut av kontorene sine i New York tidlig på ettermiddagen da myndighetene ba folk komme seg hjem og holde seg innendørs.

Mange ansatte i det private næringsliv, inkludert i finansdistriktet ved Wall Street, dro også tidlig hjem, og alle skoler er også stengt tirsdag.

New Yorks borgermester Bill de Blasio advarte folk og sa at stormen trolig blir en av de verste snøstormene i byens historie. Krisetiltakene minner om dem som ble satt i verk i forbindelse med den tropiske stormen Sandy i 2012.

Kan ikke undervurderes

– Se på dette som en krise. Det er ikke mulig å undervurdere denne stormen, sa de Blasio. Han forteller at det er satt inn 1.800 snøploger for å rydde unna snø, og at 40 prosent flere sykebiler og 500 flere brannmenn er i beredskap.

De eneste stedene der det var mange mennesker mandag kveld, var i butikkene. Folk hamstret mat og tømte butikkene for batterier, lommelykter og spader.

Men ikke alle er misfornøyd

– Vi fikk en epost fra reiseselskapet som sa at flyet var innstilt. Dermed kan vi bli i New York og oppleve snøen i tre dager til, sa de franske turistene Sylvain og Marine Royer.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere