Kona kjempet i 2008-valgkampen mot Barack Obama om å bli demokratenes presidentkandidat, og tapte hårfint. Men nå er gamle stridsøkser begravd. Hillary er utenriksminister, og Bill og Barack er gode buser. Natt til torsdag var det Bill Clintons tur til å innta talerstolen på demokratenes landsmøte. Der ga den tidligere presidenten Barack Obama full oppbacking, og Obama selv gjorde en overraskende entré og takket for støtten.

- Se på hva han har gjort
- En av hovedgrunnene til at vi bør gjenvelge president Obama er at han fortsatt er opptatt av konstruktivt samarbeid. Se på hva han har gjort. Han valgte republikanere som statsråder til forsvaret, hæren og samferdsel. Han valgte en visepresident som stilte mot ham i 2008. Og han valgte flere medlemmer fra staben sin blant dem som støttet Hillary i primærvalget. Søren heller, han valgte til og med Hillary, sa Clinton i sin tale på demokratenes landsmøte ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

Snakket mye om økonomien
Clinton brukte også mye tid på å snakke om utfordringene knyttet til USAs svake økonomi. Han pekte på at Obama arvet en kriserammet økonomi der 750.000 arbeidsplasser forsvant hver måned, men at situasjonen er bedre nå - selv om det er langt igjen før man kan si seg fornøyd.

- President Obama tok fatt da økonomien var langt svakere enn den var da jeg begynte. Og hør etter; ingen president, ikke jeg, ikke noen av mine forgjengere, ingen president ville ha klart å reparere alt det han sto overfor på bare fire år.

Clinton avsluttet med et budskap om at den som vil ha et klare deg selv-samfunn, bør støtte republikanerne:

- Men hvis du vil ha en nasjon der vi deler ansvar og muligheter, et dette-står-vi-sammen-om-samfunn, da bør du stemme på Barack Obama og Joe Biden.

- Positiv appell
- Det at Obama nå gir Bill Clinton en framskutt plass på nominasjonsmøtet, betyr at han er avhengig av Clintons positive appell til partiet og befolkningen. De aller fleste er enige om at Clinton gjorde en veldig god jobb som president, spesielt på det økonomiske, sa USA-ekspert Svein Melby til Nettavisen i forkant av Clintons tale.

Se utdrag fra Bill Clintons tale her på CNN.

HTML EMBED