I 2018 ble Bill Cosby dømt til fengsel i mellom tre og ti år for overgrep. Nå er han løslatt, melder blant andre nyhetsbyrået AP.

Retten fastslår at Cobys hadde stolt på en lovnad fra en tidligere aktor i saken da han avga sitt vitnemål. Den gikk ut på at Cosby ikke ville bli straffeforfulgt for ting han sa i avhør i den sivile straffesaken.

I rettsavgjørelsen heter det at nåværende statsadvokat Kevin Steele, som tok avgjørelsen om å pågripe Cosby, var forpliktet til å holde seg til sin forgjengers løfte.

Høyesterett så seg derfor nødt til å omgjøre dommen, opplyser de i rettsdokumenter.

– Det er det eneste middelet som samsvarer med samfunnets rimelige forventninger til dets valgte påtalemyndighet og vårt strafferettssystem, skriver de.

Cosby ble i april 2018 kjent skyldig i å ha dopet ned og voldtatt Andrea Constand i 2004. I 2019 tapte han en ankesak.

Som skuespiller og komiker var Cosby mest kjent som doktor Heathcliff Huxtable i «The Cosby Show», eller «Cosby med familie» som serien ble kalt på norsk, og som gikk over åtte sesonger fra 1984 til 1992.

Cosby har tidligere nektet for å ha gjort noe galt. Han lovet også i 2018 å fullføre hele dommen, heller enn å vise noe anger etter møtet med Constand. Forsvarerne hans uttalte den gang at han var blitt utsatt for en heksejakt.