RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Billettprisene fortsetter opp

Sist oppdatert:
En reduksjon i momsen på persontransport skulle gi trafikkselskapene en ekstra gevinst. Likevel setter blant andre flyselskapene opp prisene for deg som kunde.

Introduksjon av seks prosent moms på persontransport fra 1. mars skulle gi trafikkselskapene en gevinst på 500 millioner kroner. Likevel setter blant andre flyselskapene opp billettprisene fra samme dato.

- Det er svært skuffende om ikke transportselskapene følger opp. Hvis ikke billettene blir billigere, må politikerne svare med tiltak, for eksempel økt konkurranseutsetting i transportnæringen for å holde prisene nede, sier Torbjørn Hansen, Høyres avgiftspolitiske talsmann på Stortinget, til Bergens Tidende.

Avisen skriver at flyselskapene SAS, Widerøe og Braathens har lagt på prisen på innenlandsbilletter med omtrent 3,5 prosent fra 1. mars. Norwegian øker med seks prosent.

Det var beregnet at trafikkselskapene ville tjene om lag en halv milliard kroner ved at de får tilbake 24 prosent merverdiavgift som de nå betaler på alle sine innkjøp, mens de bare skal kreve inn 6 prosent av de reisende.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere