RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Billig kameramobil

Foto: Nokia
Enkel, billig og hendig er en god karakteristikk av Nokia 3200. Men hvorfor i all verden må Nokia gjøre telefonene sine brukerfiendtlige?

2.500 kroner gjør Nokia 3200 til en av de billigste kameramobilene på markedet. Men prisen skjemmer ikke kvaliteten. Dette er faktisk et rimelig godt kjøp.

Telefonen kan ikke skilte med markedets mest avanserte funksjoner, stor fargeskjerm, Bluetooth og alt annet som måtte finnes på dagens ekstrem-mobiler. 3200 er kort og godt en mobiltelefon med innebygget kamera.

Kameraet er plassert på telefonens rygg og kan ta bilder med 352 x 288 pikslers oppløsning. Med den kvaliteten havner telefonen i nedre rekke, men det er mer enn godt nok til å knipse et bilde og sende til en av dine venners mobiltelefon.

Smått og knotete
Om du derimot får sendt bildet av gårde, avhenger av tålmodighet og fingerstørrelse. Nokia har gjort det til en uvane å trikse med tastaturet på mobiltelefonene sine. Nyskapende design heter slikt på fagspråket. Grenseløst irriterende jåleri burde være en vel så dekkende betegnelse. På 3200 har Nokia koblet sammen talltastene, noe som gjør at det bare er seks taster igjen.

Det hadde i og for seg vært greit nok. Problemet er at Nokia samtidig har spart inn på plasten og gjort tastene knøttsmå. Fingre over barneskolestørrelse har her en enorm utfordring. Feiltasting er det bare å regne med.

Nokias tastaturlek er like uforståelig som irriterende. Selskapet som en gang lærte oss SMS-tasting har nå gjort det til sin livsoppgave å gjøre det så vanskelig som overhodet mulig å drive favorittsporten.

At Nokia fortsatt tviholder på sitt menyoppsett og dermed gjør det tvingende nødvendig å taste mye, gjør oss ikke mer vennligsinnet. Menybruk er selvsagt smak og behag, men det såkalte 40-series operativsystemet har for lengst overlevd seg selv. 3200 er rett og slett ikke spesielt brukervennlig.

Har det som trengs
Når det er sagt er 3200 utrustet med omtrent akkurat de funksjonene du trenger på en mobiltelefon, verken mer eller mindre. Kalkulator, kalender, infrarød port, radio, kamera, GPRS, MMS, Java og flerstemte ringetoner oppsummerer kort hva telefonen kan by på.

Skjermen er blant mobilbransjens svakeste. Det går ikke akkurat et gisp gjennom forsamlingen når telefonen kan skilte med 4096 farger. Selvsagt er det en fare for at vi er blitt i overkant bortskjemt, men vi kunne definitivt ønsket oss en både større og bedre skjerm.

Bluetooth har ikke Nokia tatt seg råd til i sin billigmodell. Skal du dele bilder med vennene, må det enten skje via MMS eller infrarødt.

Nokia 3200 skremmer verken konkurrentene eller kundens lommebok. Det er rett og slett en svært ordinær 3-serie fra Nokia. Men den holder det den lover, verken mer eller mindre.

Vår eneste bønn er at Nokia snart bytter menysystem og bestemmer seg for hvordan tastene på en mobiltelefon skal se ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere