RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Billig Mette-Marit til jul

Sist oppdatert:
Før jul kriger bokhandlerne om å underby hverandre. Du kan spare over 50 kroner på Mette-Marti-biografien. Vi har sjekket prisene på bestselgerne.

Mens det tidligere har vært flere hundrelapper i avvik mellom de forskjellige forhandlerne, har det tettet seg til for de skjønnlitterære bestselgerne før jul. Men det er fortsatt penger å spare - og særlig på biografier og faktabøker.

Vi har sjekket prisene hos de største bokhandlerkjedene. Bestselgerlisten utarbeides ukentlig av Bokhandlerforeningen, og prisene er hentet fra forhandlernes nettsider.

ALLE PRISENE I LISTEN NEDERST PÅ SIDEN

Spar 143 på tre bøker

En av landets mest populære bøker akkurat nå, er Frode Hansens uautoriserte biografi «Mette-Marit: I gode og onde dager». Du kan spare 51 kroner på å handle denne på riktig sted. Til lavest pris får du den hos Ark, Libris og Bokklubben.

Det er også penger å hente på å kjøpe Guinness' rekordbok og årets Hvem Hva Hvor på riktig sted. Mens Tanum, Norli og Libris tar veiledende utsalgspris på disse, som er 329 kroner, har Ark Bokklubben og Bokkilden slått av 42 kroner og selger dem til 287. (Bokkilden har kun tilbud på Hvem Hva Hvor).

Også Ragnar Kvam jr. sin mye omtalte biografi om Thor Heyerdahl selges med en differanse på kroner 50. Tanum er dyrest på denne boka. Denne boka topper for tiden bestselgerlisten for Generell litteratur.

Ragde fortsatt billigst

På den skjønnlitterære siden er det veldig lite som skiller de enkelte forhandlerne. Samtlige har valgt å slå av prisen med de lovlige 12,5 prosent på nye bøker. Og samtlige tar under hundrelappen for landets mest solgte bok, Anne B. Ragdes «Berlinerpoplene».

Spar 82 på populær barnebok

Størst avvik er det på barneboka «Kjære Gud jeg har det godt har du noe ull». Her er det hele 82 kroner i forskjell mellom de dyreste (Tanum og Bokkilden) og den billigste (Bokklubben).

407 kroner skiller

Samlet sett er det Bokklubben som har billigst handlekurv, med en prislapp på 2607 kroner på de skjønnlitterære bestselgerne og 2240 de ti mest solgte innen generell litteratur.

Dyrest på skjønnlitterære bøker er Tanum med 2730 kroner, mens Norli har dyrest kurv med generell litteratur som koster 2524 kroner.

Samlet utgjør dette en forskjell på 407 kroner mellom det billigste og det dyreste alternativet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere