RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Billig-tele fra Svalbard

Sist oppdatert:
Teleselskapet NETnet er i gang med å selge fasttelefoni og mobiltelefoni fra Svalbard. Selskapet har pyramidenettverket T5PC i ryggen
Den 17. juni var det offisiell åpning av teleoperatørvirksomheten og av teleselskapet NETnets satsing i Longyearbyen på Svalbard.

Selskapet har etablert seg på øygruppen for å slippe unna skatt og avgifter.

- Vi selger mest mulig uten arbeidsgiveravgift og moms. Dette er klokkerent, sier NETnet-sjef Børge Granli til iMarkedet.

NETnet tyvstartet sitt salg av fast- og mobiltelefoni for noen måneder siden, og Granli opplyser til iMarkedet at selskapet nå har rundt 4.000 kunder. Mesteparten av disse er knyttet til pyramidenettverket T5PC - The 5 percent Community.

Nå melder NETnet AS at de lanserer i Sverige og Norge

- Som den første operatøren tilbyr NETnet sine kunder full kostnadskontroll både på fast og mobil telefoni, heter det i meldingen.

Kontroversielt

Salget av teletjenster fra Svalbard er imidlertid politisk kontroversielt.

Svalbard er avgiftsfri sone, og det er ingen begrensninger på salg fra Svalbard til resten av landet. Det er dette smutthullet NETnet utnytter.

Finansdepartementet har tidligere uttalt til Aftenposten at de vil tette hullet NETnet benytter. Saken skulle vært oppe i Stortinget nå, men så langt ser det ikke ut til at noe er skjedd.

iMarkedet har forsøkt å spørre Finansdepartementet hvor saken ligger, men har ikke lyktes å få noe skikkelig svar. NETnets Grali er derimot mer sikker.

- Denne saken har jo ikke kommet opp Stortinget ennå, sier Granli til iMarkedet.

Pyramidetilknytning

NETnet AS ble etablert i november 2003 og har sitt hovedkontor i Longyearbyen, Svalbard.

Selskapet er heleid av Telebridge 5 AS, som er et konsulentselskap som i hovedsak eies av pyramidenettverket T5PC og NETnet-sjefen Børge Granli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere