RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Billigmobilen som har nesten alt

Foto: Espen Swang (Mobilen.no)
Sist oppdatert:
Nå har testvinneren Galaxy kommet i økonomiutgave.

[Mobilen.no] Samsung Galaxy 3 har klare likhetstrekk med Samsungs flaggskip Galaxy S, en modell som fikk terningkast 6 da vi testet den.  Begge kjører i skrivende stund operativsystemet Android 2.1, med Samsungs eget grensesnitt, TouchWiz 3.0, på topp.

Men selv om brukergrensesnittet, radioteknologien og funksjonaliteten er tilnærmet lik, merker vi fort hvorfor ”lillebror” bare koster omtrent det halve av hva Galaxy S gjør.

Krympet
Galaxy 3 har enklere prosessor og mindre skjerm med lavere oppløning enn S-modellen. Den har verken AMOLED-skjerm, stort innbygget minne eller kamera på fronten. Galaxy 3 har 3,2 megapiksler kamera, mens Galaxy S har 5. Galaxy 3 har heller ikke TV-utgang, slik det er på Galaxy S. 

Opptatt av kamerakvaliteten? Se video tatt med Galaxy 3 her.

Når du kjøper en Galaxy 3 får du mye mobiltelefon for pengene. Du må riktig nok klare deg med en mobiltelefon som har et enkelt kamera, en skjerm som er både mindre fysisk og mindre skarp enn på toppmodellene.

Du må også belage deg på å bruke noen kroner på et minnekort som gir plass for musikk, filmer og bilder, ettersom det er smått med minne i Galaxy 3.

Kjedelig design
Telefonen vil neppe høste så mange beundrende blikk, for designen gjør at den virker mer klumpete enn mange andre touch-modeller.

Men Galaxy 3 fungerer bra for den som vil holde kontakt med venner, enten det er via samtaler, meldinger eller sosiale nettsteder. På toppen av dette får du med deg både raskt Internett, god brukervennlighet og mye funksjonalitet.

Les hele testen av Samsung Galaxy 3 her.

Terningkast: 4

Pluss: Rimelig, mange funksjoner, bra brukergrensesnitt, raske nettforbindelser.

Minus: Kjedelig design, smal skjerm, middels skjermoppløsning, svakt kamera.

Om du synes skjermen på Samsung Galaxy 3 blir i snaueste laget, kan du vurdere om du heller vil gå for HTC Wildfire. Denne koster omtrent det samme, men har et litt sprekere design, optisk styrepunkt og større skjerm. Samtidig har den færre bildepunkter i skjermen, så den vil ikke fremstå som riktig like skarp.

Et annet alternativ er Sony Ericsson Xperia X10 mini. Denne er litt billigere, har sprekt design, men samtidig også mindre skjerm enn Galaxy 3. X10 mini har foreløpig ikke fått softwareoppgraderingen som skal gi den Android 2.1.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere