RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Billigselskapene stimer til Flesland

Sist oppdatert:
Europeiske flyselskaper, kjent for å selge latterlig billige blletter, står i kø for å etablere flyruter fra Bergen.

- Særlig de britiske lavprisselskapene ønsker å fly til og fra Bergen. Vi har nå regelmessig kontakt med store flyselskaper som Ryanair, EasyJet og Jet 2, og møter stor velvilje og interesse. Senest for fire uker siden var jeg i Dublin for å møte ledelsen i Ryanair. Jeg har stor tro på at vi skal få til slike lavprisruter. Det er ikke spørsmål om, men når dette vil skje, sier lufthavnsjef Dag Jarle Aksnes i Avinor på Flesland til Bergens Tidende.

Det arbeides nå med å lage et 10 millioner kroners fond som skal benyttes for å hjelpe de nye flyselskapene i gang med markedsføringen og bygging av infrastruktur.

Først ute er det svenske selskapet FlyNordic, som starter opp en direkterute mellom Bergen og Stockholm fra 3. april. De billigste billettene kan kjøpes for 500 kroner en vei. Konkurrenten SAS Braathens selger de samme billettene for 650 kroner stykket. Da må man også bytte fly i Oslo.

Det er stort sett lavprisselskaper fra Tyskland og Storbritannia som ønsker å etablere seg på Flesland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere