*Nettavisen* Nyheter.

Billigst best i test

Vi har testet sju digitalkameraer. Og denne gangen er billigst best!

10.04.08 21:11

Det er mye som tyder på at digitale kompaktkameraer fortsatt vil være en vinner under juletreet. For fotografering har blitt en viktig hobby for Ola Nordmann.

Samtidig som interessen for de avanserte speilreflekskameraene øker, har det i løpet av årets åtte første måneder blitt solgt minst 183 000 kompaktkameraer ifølge tall fra Fotorådet.

I samarbeid med Dinside.no har vi testet syv kompaktkamera.


Avanserte kompaktkameraer
- Det hotteste nå om dagen er kameraer med ansiktsgjenkjenning. Det vil si at kameraet finner ansikter i bildet og sørger for riktig eksponering selv, sier Pål Joakim Olsen i Dinside.no.

Ja, for kompaktkameraene blir stadig mer avanserte. Noen av kameraene i testen har også bildestabilisator, som gir skarpere bilder ved håndholdt fotografering.

Megapikselhysteri
Vi tok turen ut i butikken for å høre med kundene hva de ser etter når de skal kjøpe seg digitalkamera. Og etter en liten spørreundersøkelse i butikken viste det seg at kundene er svært opptatt av megapiksler.

På spørsmål om de ville valgt 5 eller 10 megapiksler, var svaret enstemmig.

- 10!

- Men er 10 megapiksler virkelig nødvendig?

- Nei. Antall megapiksler er ikke noe mål på bildekvalitet. For mange megapiksler på en liten sensor øker støynivået, og har dessuten ingen hensikt hvis ikke objektivet klarer å gjengi motivet skarpt nok, sier Pål Joakim Olsen i Dinside.no.

De to beste kameraene i testen hadde faktisk færrest megapiksler av alle. Hele testen kan du lese på Dinside.no.

Under finner du rangeringen, og omtalene slik vi presenterte det på tv. Klikk på hvert enkelt produkt for en mer spesifikk omtale.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.