Bilmenighetens nye favoritt

Foto: (Atari/SimBin)

«Race Pro» til Xbox 360 er forbeholdt fantastene.

23.02.09 09:31

(Spillmagasinet): Hvis det er en ting ingen kan beskylde Xbox 360 for, så er det å ha et dårlig utvalg av bilspill. De med sans for mer realistiske opplevelser kan kose seg med «Forza Motorsport 2» og «Race Driver: Grid», arkadefolket har «Project Gotham Racing» og «Burnout», rallyentusiastene «Colin McRae: Dirt» også videre, også videre.

Tam grafikk

«Race Pro», utviklet av svenske SimBin, skiller seg med en gang ut og det dessverre negativt. Teknisk minner det mest om noe fra den originale Xbox, og utvalget spillmoduser er mye mindre enn vi har blitt vant til. Du har enkeltløp, enkeltmesterskap og en seriemodus, og det er stort sett det.

Foto: (Atari/SimBin)

På tross av at de til sammen varer lenge nok blekner spillmodusene (både offline og online) i forhold til det for eksempel «Forza» har å by på, og teknisk har ikke «Race Pro» noe å stille opp med mot «Race Drivers» utrolige grafikk og lyd.

Heldigvis spiller det liten rolle når det viktigste, nemlig fysikkmotoren og kjørefølelsen, holder ypperste klasse.

Nådeløst realistisk

Akkurat som sine PC-brødre i «GTR»-serien, er «Race Pro» nådeløst realistisk. Med mindre du feiger ut og slår på diverse hjelpemidler, må mye trening til før du i det hele tatt kan begynne å tenke på de respektable plasseringene. Når så seierne begynner å komme smaker de utrolig godt, i tillegg til kontrollen gir ikke motstanderne deg noe gratis og du må virkelig kjempe.

Foto: (Atari/SimBin)

På tross av at bilutvalget ikke er så stort, er det variert og de ulike biltypene skiller seg klart fra hverandre. Med andre ord er det mye som må læres på nytt når du bytter kjøretøy, noe som bidrar til den gode levetiden. De tretten banene tar for øvrig også tid å lære seg skikkelig.

For entusiastene

Hvis du bare er ute etter et nytt bilspill, er antakeligvis ikke «Race Pro» noe for deg og du bør heller vurdere «Forza Motorsport 2» eller «Race Driver: Grid». Begge konkurrentene er mye flottere å se på og byr på flere biler og mer omfattende og varierte spillmoduser.

Sitter du derimot klar med ratt, pedaler og bare venter på å bruke dem, bør «Race Pro» være førstevalget. Nærmere virkeligheten kommer du ikke på konsoll.

Se lanseringstraileren til «Race Pro» her:

HTML EMBED

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.