RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bilrally ventes

Sist oppdatert:
Den høye oljeprisen har ført Toyota til den mest skinnende stjernen på bilprodusenthimmelen.
Det ventes at svak oljepris og nyheter på bilfronten vil overgå tynt volum og føre til solid oppgang i USA.

De amerikanske futurene peker opp i forkant av romjulsåpningen av de amerikanske børsene. I sentrum står samtaler mellom ledere i Toyota Motor og Ford Motor Co.

S&P 500-futuren stiger med 3,7 poeng til 1.432,50 og Nasdaq 100-futuren klatrer med åtte poeng til 1.781,50. Dow industrial klatrer med 42 poeng.

Burger & bil
Toyota satte ny rekord på handelen i Tokyo tidligere i dag etter at det har vært møtevirksomhet mellom den japanske bilprodusenten og den amerikanske giganten Ford. Det skal angivelig dreie seg om mulig samarbeid innenfor selskapenes teknologiutvikling

Den amerikanske valutaen svekket seg noe onsdag. Dollaren tapte med 0,5 prosent mot både yen og euro. Tallene om salget av nye boliger i november ventes litt senere.

Butikkjedesalget for uken som endte lille julaften steg med 1,7 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Hurtigmaten kan også fort bli et samtaleemne etter at en leder for Burger King fortalte Daily Telegraph at salget i Storbritannia kan bli svakt. Årsaken skyldes at kjeden skal kutte ut reklame rettet mot barn her, og han anslo at dette kunne føre til en omsetningssvikt på mellom ti og 15 prosent.

Temperert olje
Oljeprisen stiger igjen fra det laveste nivået på to uker. Tegn på at etterspørselen etter fyringsprodukter er lavere enn vanlig har bidratt sammen med økt drivstoffproduksjon til at oljeprisen falt tilbake. Lavere etterspørsel og økt produksjon er ventet å bremse fallet i oljelagrene fra USA. Et fat nordsjøolje med levering i februar koster 61,33 dollar.

Temperaturene i det nordøstlige USA er høyere enn vanlig. Området som er nasjonens største forbruker av fyringsprodukter har dermed mindre behov for å fyre, og det fører til lavere etterspørsel. I morgen slippes de ukentlige tallene over oljelagrene fra USA.

Gårsdagens nyhet om at en oljeledning i Nigeria ble utsatt for en eksplosjon har foreløpig ikke påvirket oljeprisen i nevneverdig grad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere