RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bilsalget trakk ned USA-handel

Sist oppdatert:
Det volatile bilsalget trakk ned detaljhandelen i USA i januar, men utenom dette segmentet var det større vekst enn ventet
Detaljhandelen i USA falt med 0,3 prosent fra desember til januar, mens det i snitt var ventet et uendret tall, ifølge Briefing.com.

Dette er det første fallet på fire måneder.

Holder man det volatile bilsalget utenom, økte imidlertid handelen med 0,9 prosent, mens det i snitt var ventet en økning i dette tallet på 0,5 prosent.

Uten biler det dette den største veksten siden august.

Tallene for desember ble samtidig revidert fra 0,5 til 0,2 prosent vekst, og opp fra 0,1 til 0,2 prosent når man holder biler utenom.

Bakgrunn

Retail sales er et mål på den totale omsetningen i detaljhandelen i USA, og er trolig det mest oppdaterte målet på amerikanske forbrukeres lyst og evne til å bruke penger. Tallet omfatter ikke tjenestesalg og blir ofte revidert i ettertid, men det kommer tidlig, og er derfor viktig å følge med på.

I tillegg til det vanlige tallet, oppgis et tall hvor biler er holdt utenom. Dette er et viktig mål på den underliggende utviklingen, fordi bilsalget er veldig varierende fra måned til måned, ikke minst i USA hvor man i perioder har gitt rentefrie lån for flere år for å få fart på bilsalget.

Tallene oppgis som sesongjustert endring fra måneden før, men er ikke korrigert for prisvekst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere