*Nettavisen* Nyheter.

Bilspill for bilfrelste

Hvis du vil spille et bilspill for å lære deg å kjøre fort, da er dette spillet for deg.

19.09.08 11:40

Glem Need For Speed. Glem FlatOut. Glem Burnout. GTR Evolution er ikke et «gi full gass, kjør som en idiot»-arkadespill. GTR Evolution er et nesten fullblods Touring Car-spill der det handler om hundre prosent korrekt innbremsing til svingen, riktig gassbruk gjennom svingen – og høy konsentrasjon for små detaljer.

90 kilometer i timen inn i svingen kan være perfekt, mens 95 betyr rundtur på grusen – og et tapt løp. Men bommer du på idealsporet så forsvinner du fortsatt ut på grusen i 90 kilometer i timen. Og gir du gass for tidlig, da går det til helvete.

Men selvsagt, før du kommer deg ut på de meget nøyaktige kopiene av kjente baner. GTR Evolution skal være det første bilspillet som har den moderne layouten på Nurburgring Nordschleife, og de andre banene er også meget godt gjengitt.

Og du får mye tid til å utforske disse banene, for dette er ikke et spill der du bare kaster deg ut i et løp. Først bør du gå gjennom trening for å lære deg nøyaktig inngangshastigheter i svinger og sporvalg. 5-6 runder må nesten til for å lære seg svingene. Gjør du ikke dette er du sjanseløs på kvalifiseringen. Avhengig av hva slags vanskelighetsgrad må du fort beregnet 15-30 minutter med kvalifisering for å få en god startposisjon, og det er først da du virkelig begynner løpet.

Kjører du fulle Championchip så sier det seg selv at dette et er spill som både krever tålmodighet – men som da også tar mye tid, og gir mye underholdning for pengene.

Og dette er selvsagt før vi har begynt å diskutere oppsett av bilene.

Eller sagt på en annen måte: Dette er et spill for dem som går med en liten racingsjåfør i seg, og som ikke bare tenker full guffe hele tiden. Dette er en simulator.

Se gameplay fra «GTR Evolution» under
Anmeldelsen fortsetter under videoen

HTML EMBED
video_embed(11019,1);

Spillet har 19 forskjellige baner med 40 forskjellige oppsett, og du har et bredt utvalg av bilder i 12 forskjellige klasser som, Koenigsegg, Audi R8, Aston Martin DBR9, Corvette C6.R, M3 (som du gjerne begynner å kjøre), Viper og mye mer. For bilglade er dette en virkelig go’bit, og for de som virkelig ønsker å utfordre sine kjøreegenskaper er det også strålende.

Men det er likevel ikke til å komme utenom at dette ikke er et spill for alle. Selv om det er mange baner og mange biler, så blir det litt som Formel 1: Det går fort, og er litt action fra tid til annen, men å sitte gjennom alle 70 rundene blir litt kjedelig. GTR Evolution kan rett og slett bli litt langtekkelig. Det kan rett og slett bli litt mye simulator, og litt lite moro.

Tilbud fra Nettavisen: Prøv 350 PC-spill i fem dager for fem kroner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag