Gå til sidens hovedinnhold

Biltyvene vant

Frekke tyver forsvant med bilen til Mithad Hodzic. Politiet henla saken og forsikringen nekter å utbetale erstatning.

Lindeberg: Mithad Hodzic fra Lindeberg skulle selge bilen sin. Han ble kontaktet av to personer som han oppfattet som seriøse kjøpere.
Jeg hadde ingen grunn til å mistenke dem. De virket ganske interessert i bilen og de ga på ingen måte uttrykk for annet.

Flere kontakter

Biltyvene ringte Hodzic fra en mobiltelefon og utga seg for å være fra Drammen. To personer kom til Lindeberg en fredags kveld.
De ringte meg flere ganger og kom for å se på bilen. De fortalte at de også vurderte en annen bil og at de skulle komme tilbake til meg når de hadde bestemt seg.
Noen dager senere fikk han enda en telefon fra samme person.
Han sa at han hadde bestemt seg for å kjøpe bilen min, men at han ville se på den en gang til, sammen med en bilmekaniker.
Begge mennene møte opp hos Hodzic til avtalt tid. De skulle kjøre bilen til Bjerke på en bensinstasjon og ta ett titt på den. Hodzic skulle dra sammen med dem men da ringte telefonen hans.
De ringte meg fra jobben og jeg var nødt til å møtte opp. Jeg har en slik jobb at jeg må møte opp innen en time når jeg blir oppringt. Derfor sa jeg til kjøperne av bilen at de kunne få låne bilen og levere den tilbake til meg når de ble ferdig, sier Hodzic.
Da de ikke tok kontakt etter en stund begynte han å fatte mistanke.
Jeg ringte på det nummeret de hadde ringt meg fra, men telefonen var slått av. Da gikk jeg til politiet for å anmelde saken.

Ingen gehør

Bare det å anmelde biltyveri var et vanskelig oppdrag.
De ba meg komme tilbake neste dag fordi det var for tidlig. Det nektet jeg. Jeg var redd for at bilen skulle brukes til noe ulovlig. Etter mye om og men, klarte jeg å få saken registrert på Sentrum politistasjon.
Kommunikasjon med politiet var like vanskelig hele veien. Hodzic tok et søk på telefonnummeret han var blitt oppringt opp fra og fant ut at nummeret var registrert på en avdød person i Vestfold. Det var til sammen fem ulike nummre som var registrert på samme person.
Jeg fortalte dette til etterforskeren i saken. Aldri har jeg opplevd en mer uinteressert person. Han gadd nesten ikke å høre på meg. Det eneste svaret jeg fikk var at det er ganske vanlig å misbruke identitet. Det er helt feil signaler å sende ut, spør du meg, sier Hodzic.

Henlagt

Det tok ikke lang tid før saken ble henlagt fra politiets side. Begrunnelsen var manglende kapasitet til å behandle saken.
Samme dag fikk jeg brev fra forsikringsselskapet som underettet meg om det at kravet om erstatning var avslått. De aksepterte ikke at det var tyveri av bilen, men kalte det for underslag, sier Hodzic.
Dette betydde at han mistet både bilen og pengene.
Prisen på bilen var 159.000 kroner. De pengene er nok tapt. Det mest skumle med dette er ikke tap av penger, ment at jeg ikke ble tatt på alvor av politiet. Biltyvene var tydeligvis ganske proffe og tilhører den organiserte kriminaliteten. At politiet ikke gidder å etterforske slike saker er helt i strid i det de sier om kamp mot organisert kriminalitet, sier Hodzic
Han har påklaget saken hos Forsikningsbransjens klagenemnd.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai