*Nettavisen* Nyheter.

Biltyver amok i kirke

Etter å ha gjort mislykkede forsøk på å stjele fem biler og en moped, skal tyvene ha gått løs på Fridalen kirke.

22.02.06 11:15

Fem bileiere i Nicolaysens vei på Minde, fikk en lite hyggelig overraskelse da de skulle kjøre til jobb onsdag morgen. Ukjente gjerningspersoner hadde knust siderutene i bilene deres.

- Rutene var helt pulverisert, noe som kan tyde på at det er blitt brukt en nødhammer. I alle bilene var det blitt tuklet med tenningslåsen, men tyvene har ikke klart å få start på bilene. Også en moped ble forsøkt stjålet, forteller politioverbetjent Siri Doksæter ved brann- og tyveriavsnittet.

Brøt seg inn i kirke
De mislykkede tyveriforsøkene fant sted på en parkeringsplass i tilknytning til Nicolaysens vei. Like etter ble en vindusrute i Fridalen kirke knust, ikke langt fra parkeringsplassen. Politiet tror de to forholdene er knyttet opp mot hverandre.

- En kvinnelig nabo hørte at det singlet i glass i kirken og gikk til vinduet for å se. Da så hun to gutter løpe fra stedet, sier Doksæter til iBergen.no.

Presten ble tilkalt, men kunne ikke ved første øyekast se at noe var stjålet, selv om det var åpenbart at noen hadde vært inne i kirken. Politiet utelukker ikke at det vil komme flere opplysninger fram i løpet av dagen. Ingen biler er blitt meldt stjålet.

Meldinger hagler inn
Det var like før klokken 06.00 onsdag morgen at politiet fikk den første meldingen om bilinnbrudd. I løpet av dagen har flere meldinger haglet inn, fra flere steder i samme området.

- Det var en av bileierne som kom ut og skulle kjøre til jobb, da han oppdaget at hans egen og tre andre biler var utsatt for skadeverket, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Politiet har ingen mistenkte og heller ingen teori om hvordan skadeverket har skjedd eller hva som er motivet. Hendelsen etterforsket på vanlig måte utover dagen, og Doksæter opplyser at de er interessert i få vitneopplysninger fra naboer i området.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag