Gå til sidens hovedinnhold

Bilvask eller bolig?

Beboere i Sofienberggata protesterer mot bilvaskeri i et boligområde og vil ha det vekk, men får lite gehør hos by- delens politikere.

SOFIENBERG: Bydelsutvalget på Grünerløkka skal i kveld ta stilling til om bilvaskeriet skal få fortsette virksomheten i Sofienberggata, og da Østkantavisa gikk i trykken tirsdag så det ut som Oslo Bilvask får den dispensasjonen de trenger for å fortsette.
Naboer har klaget på bilvaskeriets dispensasjon fra reguleringsbestemmelsene, for vaskeriet ligger midt i et boligområde. Men bare Arbeiderpartiet kom naboene i møte i kampen for fred og ro i boligområdet da saken var oppe i Teknisk- og miljøkomiteen, resten av partiene vil la vaskeriet fortsette med noe begrensede åpningstider.
Bilvaskeriet har egentlig adresse Trondheimsveien 42 A, men fasaden vender ut mot Sofienberggata. I mange år har det vært drevet bruktbilsalg og lager i lokalene, men da man gikk over til bilvask måtte det søkes om dispensasjon fra reguleringsbestemmelsene på nytt. Denne ble først innvilget av Plan- og bygningsetaten, men ble senere omgjort etter at naboene klaget på bråk fra vaskeriet.
Sameiet Sofienberggata 49 mener bilvaskeriet er problematisk på flere måter. Først og fremst hevder de støyen fra vaskeriet skaper en uholdbar situasjon for beboerne, og at dette ikke var tilfellet da lokalene ble brukt til bruktbilsalg. Lydmålinger har vist at støyen om kvelden er 10 dB over de lovlige 40 dB, altså dobbelt så sterk som tillatt. I tillegg mener de virksomheten bidrar til å gjøre de allerede vanskelige parkeringsforholdene i området enda verre. Sist men ikke minst påpeker de at det allerede er tre bilvaskerier i området, to i Trondheimsveien og ett i Heimdalsgata. Sameiet mener Oslo Bilvask ikke må få dispensasjon fra boligreguleringen.
Oslo Bilvask mener på sin side mener det er lite støy fra en trykkspyler i et lukket rom, og mener de ikke kan klandres for vanskelige parkeringsforhold i Sofienberggata. I tillegg vil de gjennomføre ytterligere støytiltak for å bedre forholdene, og er villige til å redusere åpningstidene. De tilføyer også at det alltid har vært næringsvirksomhet i lokalet.
Plan- og bygningsetaten ga først dispensasjon, men da naboene klaget snudde Plan og bygg, forteller Per Gunnar Dahl (A).
Han og Arbeiderpartiet mener åpningstidene i tilfelle dispensasjon må begrenses mer enn det flertallet vil. Blant annet mener de vaskeriet må holde stengt i helgene. Da saken var oppe i Teknisk- og miljøkomiteen gikk Ap imot dispensasjon, mens SV, Venstre, Høyre og FrP tok vaskeriets side.
Per Gunnar Dahl synes det er rart SV går inn for noe som vil øke biltrafikken i området.
I dette tilfellet tar de bilistenes parti, enda det er mer enn nok bilvaskerier i området fra før, sier Dahl.

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser