*Nettavisen* Nyheter.

Bin Laden etterlyser nødhjelp

Foto: Ap (Ap)

Al-Qaida-lederen kritiserer de arabiske landene for manglende engasjement i Pakistan.

03.10.10 08:06

Osama bin Laden sier at myndighetene i muslimske land har gjort for lite for å hjelpe pakistanerne som ble rammet av flomkatastrofen.

Dette kommer fram i det andre opptaket som er sluppet det siste døgnet, ifølge nyhetsbyrået AP.

Kritiserer arabiske myndigheter
Lederen for terrornettverket al-Qaida kritiserer spesielt arabiske ledere, og mener FN har gjort mer for å hjelpe enn dem.

- FNs generalsekretær kom for å se katastrofen med egne øyne, og likevel har ingen arabiske ledere kommet til tross for korte avstander og påstander om fellesskap, sier han blant annet i opptaket.

Han kritiserer også media for å å ha hatt en svak dekning av katastrofen, og oppfordrer dessuten til økt oppmerksomhet rundt klimaforandringer.

En kopi av den 13 minutter lange beskjeden, som heter «Help your Pakistani Brothers», ble lagt ut på den amerikanske nettsiden SITE Intelligence Group.

Ønsker hjelpeorganisasjon
Det er foreløpig ikke bekreftet at opptaket er autentisk, men stemmen skal være svært lik tidligere opptak av ham. Det følger også med en bildemontasje av en smilende bin Laden sammen med et bilde av flomrammede.

Beskjeden følger et lignende opptak som ble sluppet fredag, der bin Laden etterlyste opprettelsen av en hjelpeorganisasjon som kunne arbeide mot lignende katastrofer i muslimske land.

Selv om han i de to nyeste opptakene unngår å snakke om vold har to tidligere beskjeder fra andre al-Qaida-medlemmer hatt en mer militant tone i forbindelse med katastrofen.

Flommene tok livet av flere hundre pakistanere, og sendte millioner på flukt.

Knyttes til terrorplaner

Fredag ble det kjent at bin Laden knyttes til omfattende terrorplaner mot Storbrittania, Frankrike og Tyskland.

Han skal ha instruert avdelinger i terrornettverket om å gjennomføre et koordinert angrep, i stil med Mumbai-angrepene i 2008.

- Vi vet at bin Laden utstedte ordren, sa en etterretningskilde til National Public Radio (NPR) til AFP.

Les mer her: - Har bestilt angrep i Europa

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.