RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Birdstep dratt opp av IP Zone-salg

Sist oppdatert:
Inntektene til Birdstep og Jørgen Bredesen var på 33,6 millioner kroner i tredje kvartal. Effekten fra salget av enheten IP Zone til Aptilo Networks AB utgjør 27,8 millioner av dette
Ordinære inntekter økte dermed med 1 million, og resultat før skatt endte på 13,7 millioner kroner.

I samme kvartal i fjor var inntektene på 4,9 millioner kroner og resultatet før skatt på minus 10 millioner kroner.

Jørgen Bredesen & Co. mener at Birdstep vil få et overskudd i fjerde kvartal, etter den siste restruktureringen av Databasedelen. Selskapet venter at driftsresultatet før goodwill-avskrivninger (EBITA) vil være positivt før restruktureringposter for hele 2004.

Birdstep har gjennomført altså gjort to strukturelle grep i tredje kvartal. Forretningsenheten IP Zone ble integrert med Aptilo Networks. Birdstep får en eierandel på 33 prosent i selskapet, og transaksjonen gav en inntektseffekt på 27,8 millioner kroner i kvartalet. I tillegg har Birdstep gjennomført en restrukturering av databasevirksomheten for å møte nye vekstområder innenfor database, heter det i meldingen.

Birdsteps strategiske hovedfokus ligger nå på forretningsenheten Mobil IP. Bredesen innrømmer likevel at utviklingen innen markedet for Mobil IP går senere enn ventet.

- Det er ingen tvil om at hele markedet og bransjeanalytikerne har vært for optimistisk med hensyn til kommersialiseringstempo. Vi har likevel gjort mye riktig, særlig på utviklingssiden og når det gjelder distribusjonsstrategi. Birdstep er godt strategisk posisjonert for storskalaleveranser når markedet begynner å rulle, opplyser Jørgen Bredesen, adm. direktør i Birdstep Technology ASA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere