RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Birdstep fortsetter i minus(Ny2)

Sist oppdatert:
Teknologiselskapet Birdstep med Jørgen Bredesen i spissen fortsetter å slite med underskudd og negativ kontantstrøm. Han indikerer nå breakeven for WLAN-delen i løpet av 2004
Nytt: Oppdatert med mer presentasjonsinformasjon

Viktig kontrakt: Nytt gjennombrudd for Birdstep

Birdstep gikk med et underskudd på 8,5 millioner kroner i fjerde kvartal, etter inntekter på 10,6 millioner kroner. I samme periode i 2002 gikk selskapet med et underskudd på 18,3 millioner kroner etter inntekter på 6 millioner.

Det som kanskje bekymrer investorene mest er at pengene fortsetter å strømme ut av fuglekassen. I fjerde kvartal var kontantstrømmen negativ med 11,2 millioner kroner. Selskapet hadde ved utgangen av 2003 36,9 millioner kroner i kassen.

Ifølge konsernsjef Bredesen har selskapet kostnader på mellom 15 og 16 millioner kroner på kvartalsbasis for øyeblikket, men han vil ikke si om dette vil holde seg uendret gjennom 2004.

- Alt avhenger av hva vi gjør for noe, sier Bredesen til iMarkedet.

Driftsresultatet endte på minus 8,4 millioner kroner etter tap i alle virksomheter utenom databasedelen som fortsetter å vise lønnsomhet, noe selskapet også regner med fremover.

Bredesen sa på presentasjonen at han forventer at også WLAN-delen vil klare breakeven-resultataer i 2004.

- De går fra underskudd til break-even i år, sier Birdstep-sjefen.

Må få opp omsetningen

Det er ikke gitt noen guiding i kvartalsrapporten, men Bredesen sa at selskapet nå søker etter partnerskap for både database og WLAN-delen av selskapet.

Et partnerskap etter salg av deler av selskapet vil muligens avhjelpe Bredesen med en av de største bekymringene til selskapet, nemlig at Birdstep fortsatt leverer store underskudd.

Hvis man regner grovt på det hadde Birdstep ved utgangen av fjerde kvartal 37 millioner kroner i kontanter. Hvis kostnadsbasen holder seg rundt mellom 60 og 70 millioner kroner i 2004 - den var 77,7 millioner i 2003 - vil en dobling av omsetningen i 2004 fra 2003 tære bort rundt halvparten av kontantbeholdningen til Birdstep i løpet av 2004.

Omsetningen i 2003 var på 25,1 millioner kroner i 2003.

Bredesen ville ikke komme med noen guiding på omsetningsutviklingen i 2004 på onsdagens presentasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere