RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Birdstep håper på bensinstasjonsurfing

Sist oppdatert:
Birdstep kan få en hyggelig inntektstrøm fra avtalen Telenors utrulling av Trådløse internettsoner på Statoils bensinstasjoner, men det er avhengig av at tilbudet blir populært
Birdstep er underleverandør av deler av teknologien som inngår i løsningen Telenor skal rulle ut på 300 Statoil-stasjoner i Norge. Det er også planer om å utvide tilbudet til å omfatte Statoils stasjoner ellers i Skandinavia.

- Denne avtalen baserer seg på vår avtale fra i fjor med det som den gangen het Telenor Business Solutions (TBS), sier økonomidirektør Hans Petter Hauge i Birdstep til iMarkedet.

- Avtalen med TBS er basert på en betaling for antall bruker i systemet, sier Hauge.

Det skal ikke være tilknyttet utviklingshonorarer til kontrakten, slik Birdstep blant annet får gjennom OEM-avtalen med PCTel, hvor det skal gjøres leveranser til amerikanske AT&T Wireless. Men i likhet med PCTel-avtalen får altså Birdstep en betaling basert på antall brukere i de Trådløse sonene.

- Vi har flere kontraktstyper, og felles er at de gjerne har et variabelt inntektselement, som for eksempel antall brukere, sier Hauge.

- Telenor vil kjøpe kapasitet som er basert på antallet bruker. øker antallet brukerne utover lisensen de har, vil Telenor måtte kjøper mer kapasitet av oss, sier Hauge.

En bruker er en maskin, det være seg Statoils ansatt eller en som kobler opp den bærbare PC fra bilen på utsiden av stasjonen.

Birdstep-inntekter dermed i stor grad avhengig av hvor mange som kommer til å begynne å bruke Statoils satsning på trådsløs bredbåndssurfing, noe Hauge ikke ønsker spå om.

- Det vi registrer er at det er stadig flere som har WLAN-kort og bærbare maskiner, og analysebyråene forventer enkraftig vekst i bruken av denne teknologien, sier Hauge, som ikke vil gi noe tall på hva Birdstep får for hver bruker.

Det internasjonale analyseselskapet Gartner Group forventer at så mange som 90 prosent av alle bærbare PC-er vil ha slik funksjonalitet innen 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere