RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Birdstep ikke bekymret for finansiering

Sist oppdatert:
Toppsjef i Birdstep, Jørgen Bredesen, er ikke bekymret for finansieringen av oppkjøpet som ble annonsert i dag. Les hva Birdstep mener om fremtiden
I dag kunne Jørgen Bredesen i Birdstep fortelle markedet om oppkjøpet av Alice Systems AB, et svensk selskap som driver med klientstyring av trådløse nettverk.

I et intervju med iMarkedet forteller Bredesen at dette oppkjøpet på mange måter var etterspørseldrevet, da flere aktører på kundesiden til selskapet hadde etterspurt de tjenestene som Alice Systems leverer.

- Driverne vi har sett etter har vært økning av topplinjen, noen nye og spennende aksjonærer samt tilgang til en meget spennende kundemasse, sier Bredesen til iMarkedet om oppkjøpet, og forteller videre at Alice har 34 europeiske operatører på kundelisten i dag.

Emisjon

Prisen Birdstep betaler er 49 millioner svenske kroner i kontanter samt 3,1 millioner aksjer i Birdstep. Det er omtrent 10 prosent av de 30 millioner aksjene Birdstep har utsted – og prisen blir over 76 millioner kroner pluss en potensiell earn-out-gevinst på maks 28 millioner svenske kroner – som vil bli belastet i 2006.

Dermed ryker det mye penger ut av Birdsteps konto, som inneholder 65 millioner norske kroner i dag. Dette kombinert med en negativ kontantstrøm kan tilsi at selskapet må gjennomføre en emisjon for å få en tilfredsstillende egenkapital.

- Vi skal nå gjennomgå kjøpet av Alice Systems, og vi skal inn i en due dilligence-prosess. Det vil avklare mye om vi trenger en emisjon eller ikke, sier Bredesen som sier at han ikke er bekymret over finansieringen av oppkjøpet, ei heller om utfallet dersom de må ut i markedet for å finne penger.

- Jeg har fått mange telefoner i dag, sier han om interessen og tror det vil bli en smal sak å sikre en eventuell emisjon.

Høy aktivitet

Bredesen forteller også at de har et stort aktivitetsnivå om dagen.

- Det har aldri vært så mye aktivitet som det er pr. i dag. Det er vanskelig å si når noe skulle skje, det er ikke vi som sitter på beslutningene, sier Bredesen til iMarkedet på spørsmål om hvordan pipelinje ser ut for salget.

- Det kommer til å skje mye fra nå til CeBit-messen i mars, sier Bredesen til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere