RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Birdstep-Klemp ikke definert som innsider

Sist oppdatert:
Den tidligere Birdstep-sjefen Henning Klemp var ikke definert som innsider. Dermed kunne han kjøpe og selge aksjer i selskapet han tidligere ledet og fortsatt var markedssjef i
I september i fjor avslørte iMarkedet at sentrale folk i Birdstep hadde solgt aksjer i selskapet. Blant disse var den nå tiltalte tidligere sjefen i Birdstep, Henning Klemp, og storinvestor Jan Haudemann Andersen.

Årsaken til at verken Haudemann Andersen eller Klemp trengte å melde fra om salgene var at de ikke var registrert i innsideregisteret til Oslo Børs.

Klemp hadde fått endret jobben fra adm. direktør i Birdstep til markedssjef, mens Haudemann trakk seg fra styret. Begge disse trekkene gjorde at de to kunne kjøpe og selge aksjer i Birdstep uten å melde om det. Forutsetningen var imidlertid at de ikke satt på innsideinformasjon da de handlet aksjer.

- Jeg har ikke vært på topp 20-listen på ett år. Det var skattekrav som var bakgrunnen for at jeg solgte, sa Klemp til iMarkedet i september i fjor.

Selskapene definerer

Pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs sier til iMarkedet at det er selskapene selv som definerer hvem som skal stå i innsideregisteret. Han presiserer imidlertid at innsidereglene gjelder alle personer som innehar kursrelevant informasjon som ikke er tilgjengelig i markedet.

- Synes du ikke er det er betenkelig at ledende ansatte i et selskap kan kjøpe og selge aksjer fritt selv om de ikke står på innsideregisteret?

- Det må de få lov til, men innsidereglene gjelder også her, sier Olsen til iMarkedet.

Olsen ønsker ikke å si noe om Børsen har gjennomgått aksjehandlene Klemp gjorde i Birdstep-aksjen. Han sier imidlertid at Økokrims tiltale om lekkasje av informasjon fra Klemp, bygger på opplysninger fra Oslo Børs.

Snakket med Økokrim

iMarkedet avslørte 1. desember i år at Henning Klemp hadde vært i samtaler med Økokrim. Tre dager senere ble det klart at Økokrim tok ut tiltale mot Klemp og Birdstep-aksjonær Asbjørn Myrvang. Klemp er tiltalt av Økokrim for innsidelekkasje og tilskyndelse til innsidehandel. Investoren Asbjørn Rune Myrvang er tiltalt for innsidehandel.

iMarkedet har også skrevet at Myrvang tidligere er dømt for økonomisk kriminalitet. Han ble funnet skyldig i mangelfull regnskapsføring og brudd på momsloven i 1994.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere