RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Birdstep kutter underskuddet

Sist oppdatert:
En offensiv Birdstep-sjef er klar for neste steg i forretningsplanen.
Birdstep Technology lager mobilløsninger til bedriftskunder. Selskapet har slitt med store underskudd, men i andrekvartalsrapporten er det en offensiv Petri Markkanen som uttaler seg.

- Da vi gikk inn i dette året, så navnga vi 2007 som Det store konsolideringsåret. Siden det bare er markedslederne som vil være i stand til å tilby de komplette produktporteføljene som de største kundene etterspør, så var det avgjørende for Birdstep å lede an i denne konsolideringen. Birdstep har derfor kjøpt ServiceFactory, Segco Software og Aramova. Med en inntektsvekst innen wireless på 91 prosent har vi også inntatt posisjonen som den ledende globale tilbyderen av mobilitetsløsninger, skriver Petri Markkanen, administrerende direktør i Birdstep Technology.

Birdsteps inntekter i annet kvartal 2007 var 20,3 millioner kroner, sammenlignet med 12,0 millioner kroner i annet kvartal 2006, tilsvarende en vekst på 69 prosent. Inntekter fra wireless-området vokste med 91 prosent til 15,3 millioner kroner i annet kvartal 2007. EBITA-resultatet ble bedret til minus 5,7 millioner kroner i annet kvartal 2007 fra minus 7,9 millioner i annet kvartal 2006.

Birdsteps kontantbeholdning var på 142,2 millioner for gruppen etter emisjonen i juni.

- Etter å ha fullført de tre seneste oppkjøpene, går Birdstep nå i gang med steg fire av vår forretningsplan: Forretningsvekst gjennom marked, kunder og produktsynergier. Vi ser frem til å rapportere på disse områdene i de kommende kvartalene, skriver Markkanen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere