RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Birdstep sier opp ansatte før avtale (Ny)

Sist oppdatert:
Birdstep-sjef Jørgen Bredsen sier opp 17 ansatte. Bredesen avviser at oppsigelsene har sammenheng med avgjørelsen til Intel
Birdstep kutter nye 17 ansatte. Bakgrunnen for oppsigelsene er de tøffe markedsforholdene for både database- og IP-soneproduktene til Birdstep.

Bredesen sier til iMarkedet at Birdstep nå har mellom 45 og 50 ansatte.

De nye oppsigelsene skal gi årlige kostnadsbesparelser på 18 til 20 millioner kroner. En avsetning på 7 millioner blir gjort i andre kvartal. Dette omfatter også kostnader forbundet med tidligere konsernsjef Terje Andersens avgang.

- Har oppsigelsene noe med avgjørelsen som gjøres av Intel i løpet av juni?

- Nei, den kan ikke ses i sammenheng med Intel-avtalen. Utviklingsavdelingen på trådløst står inntakt, sier Bredesen til iMarkedet.

Det er ventet at Intel vil velge løsning til sin trådløsesatsing Centrino den 30. juni.

- Vi er fortsatt i dialog med Intel, sier Bredesen til iMarkedet.

Birdstep opplyser at man i databasevirksomheten har nådd et nivå på produktkvalitet og markedsaktivitet som også krever færre ansatte, samtidig som man fortsatt har som mål å dra fordel av et marked som viser tegn til økt aktivitet og etterspørsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere