RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Birdstep-sjef om utsiktene for 2005

Sist oppdatert:
Birdstep-sjef Jørgen Bredesen avslutter året med et brev til aksjonærene. Her ser du gjennomgangen av status
Dette er brevet til aksjonærene:

I dette siste aksjebrevet for 2004 vil jeg gå nærmere inn på vår interesse for Alice Systems AB. Videre vil jeg informere om Mobil IP og utsikter for det neste året, samt orientering rundt database og status i datterselskapet Aptillo AB.

Mobil IP og fremtidsutsiktene for 2005.

Vi som dere skulle ønske at utviklingen innen Mobil IP hadde gått raskere, selv om erfaringer viser at bruk av ny teknologi tar lengre tid enn hva man i første omgang planlegger.

I dag har Birdstep en sterk posisjon i markedet som følge av rigid testing fra partnere og bevisst satsing mot operatører og systemintegratører. Et eksempel på dette var kommentaren fra en stor operatør, som hadde anbud ute på infrastruktur med krav til mobilitet. "Av fem tilbydere, så er Birdstep inkludert i alle løsningene. Hvor stor organisasjon har dere egentlig?" Vi tar det som en anerkjennelse på både teknologi og aktivitetsnivå.

La oss holde oss til operatørene. Per i dag så er vi delaktige i mange anbud globalt, men bare 5 av disse har gitt uttrykk for beslutninger i løpet av første kvartal 2005 om implementering i løpet av året. I tillegg kommer bidraget fra kjøpet av Alice Systems. Den største av disse er T-Mobile som i pressen har kommunisert at de ønsker å iverksette en kommersiell tjeneste i andre kvartal for det tyske markedet. Dette betyr at de setter inn en hjemmeagent i nettet og tilbyr tjenester til sine kunder på tvers av både GSM,GPRS,3G og W-lan.

Som med andre ting i livet, der en innovatør tar det første skrittet, tror vi dette kan være det viktigste bidraget til å vekke etterspørselen hos mange andre operatører. Siden operatørene står så sentralt, vil dette nødvendigvis influere på produsenter av både Lap-top PC'er, PDA'er og smarte telefoner. Mot disse fortsetter vi derfor den møysomme bearbeidelsen som i stor utstrekning er avhengig av at Symbian og Pocket PC programvaren ferdigstilles utover våren.

Hvordan vil så dette forretningsområdet se ut for 2005?

Budsjettene for et samlet selskap ferdigstilles sammen med styret i januar 05 og det er en utstrakt målsetting for året som helhet å tjene penger.

Det betyr isåfall at Birdstep som selskap ikke lenger har tapsbringene virksomhet i porteføljen av produkter. Med tanke på det utgangspunktet selskapet hadde, er vi i ledelsen fornøyd så langt med det resultatet.

I tillegg ser vi at markedet for neste år etterspør MIP løsninger, som sammen med vår sterke posissjon i markedet, er et langt bedre utgangspunkt enn det vi hadde i inngangen til 2004.

Det betyr ikke at alt skjer på en gang og vi ber om forståelse fra aksjonærene at dette vil bygge seg opp under det neste året.

Med tanke på det endelige resultatet av kjøpet av Alice Systems AB, vil vi nødvendigvis informere markedet når avtalen er på plass og benytte anledningen, så snart det er mulig på det nye året å komme tilbake med mer utfyllende informasjon om det videre løpet.

Kjøpet av Alice Systems AB.

Det vil ikke overraske mange at prosessen rundt Alice Systems AB har tatt mye av vår oppmerksomhet den siste tiden., Vi har igangsatt en "Due dill" gjennomgang av selskapet. Så raskt den er ferdig vil vi ta endelig konklusjon rundt selskapet.

Mange har spurt oss hva som er motivasjonen for dette kjøpet. Nedenfor vil vi beskrive de viktigste verdidriverne:Tilgang på operatører som distribusjonskanal. Alice har 34 operatører på kundelisten og en spennende pipeline av nye kunder og produkter-løsninger.
Komplementerende teknologi. Idag etterspørres en kombinert løsning med Mobil IP fra operatørene som følge av kravet fra næringslivet om bedre mobilitet. Alice sine produkter er nødvendig for at operatører skal kunne tilby bedre mobile tjenester i dagens marked. Behovsmessig ligger Alice sine produkter to år foran Mobil IP. Derfor har Alice allerede i to år hatt innsalg til operatører på sin produktportefølje, de samme operatører som er potensielle kunder av vår Mobil IP klient.
Vekst på topplinjen. Et kombinert selskap vil vise betydelig vekst for 2005 og bygge oppunder posisjonen vår på tvers av flere distribusjonskanaler.
Institusjonelle investorer. Som en del av oppgjøret vil vi få svenske institusjonelle aksjonærer inn i selskapet. Signaler fra andre institusjonelle tilsier at de vurderer nå "caset" annerledes.
Kompetanse. Gjennomgangen av Alice viser klart at vi styrker oss med bredere teknisk kompetanse i tillegg til forsterkninger på salgssiden.
Størrelse og soliditet. De fleste store selskaper er opptatt av evne til å arbeide langsiktig. Dette gjelder både kapital og menneskelige ressurser. Reaksjonen fra operatører og andre partnere har derfor vært entydig positive.

Som tidligere kommunisert til markedet har vi som målsetting om å få dette på plass senest i januar 05. Begge parter ivrer for en snarest mulig løsning. Samarbeidsklimaet er godt og mottagelsen av Birdstep har så langt vært positiv i Alice Systems.

Status Database

Som kommunisert etter tredje kvartal, så gjør gjengen i Seattle et godt fjerde kvartal. Etter kostnadsreduksjonen og endringen av organisasjonen, ser vi større arbeidsglede og bedre resultater. For første gang etter oppkjøpet, ser vi postiv EBITA og ingen behov for netto tilførsel av kapital.

Nyutvikling på applikasjonssiden er itråd med kundenes ønsker og styrker konkurranseevnen. Dette danner et bedre grunnlag for vekst i 2005. Det er imidlertid forsatt et uttrykt ønske fra både styret og ledelsen å finne en annerledes og sterkere struktur for denne enheten for fremtiden.

Status Aptillo AB.

Etter 6 måneders som ett selskap, er det gledelig å kunne bekrefte at beslutningen om å fusjonere selskapet var fornuftig for begge parter. Idag fremstrår selskapet som ledende i Europa (etter Cisco) og styrker seg i både Asia og Amerika.

Den siste ordren i Taipei, hvor hele byen går trådløs, er et godt eksempel i så måte. Andre store byer ser på den samme løsningen og en slik agressiv utbygging legger et godt grunnlag for bruk av Mobil IP i neste fase.

Selskapet arbeider nært med HP og Cisco globalt, noe som vitner om anerkjennelse av selskapets tekniske løsninger.

Svensker og nordmenn arbeider godt sammen, selv om vi på enkelte områder er forskjellige, og samarbeidsklimaet virker pragmatisk og tuftet på det å finne den beste løsningen for kunden.

Flere av prosjektene vil ha en positiv innflytelse på Mobil IP som følge av at kravet fra kundene inkluderer en slik mobilitetsløsning.

2005 ser ut til å bli et godt år for selskapet med en prospektmasse større enn noen gang tidligere og klare krav til positiv inntjening for året som helhet.

På eiersiden reflekteres den samme positive holdningen og det er enighet om selskapets strategi og mål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere