RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Birdstep-sjef venter på andre kvartal

Sist oppdatert:
Birdstep-sjef Jørgen Bredesen mener at de kommersielle prosjektene er forskjøvet med ett kvartal. Samtidig sier han at selskapet har mer å holde på med enn noen gang
Birdstep hadde ventet at de kommersielle prosjektene innen selskapets satsing på mobil IP hadde tatt av i slutten av dette året. Slik ble det ikke.

Birdsteps hovedsatsing er etter utskillelsen av IP-sonedelen, satsingen på sømløse nett. I tillegg til dette har selskapet en egen satsing på små databaser.

Nå venter Birdstep-ledelsen at prosjektene som skal øke omsetningen vil komme før sommeren til neste år.

Vanskelig å spå

Ved inngangen av året trodde Birdstep-sjef Jørgen Bredesen at de kommersielle prosjektene innen Mobil IP ville ta av i slutten av året. Til iMarkedet sier nå Bredesen at antagelsene var bygd på samtaler med de store telekomoperatørene og estimatene til bransjeanalytikere, som IDC og Gartner Group.

Forventningen har vist seg å være feil. Nå sier Bredesen til iMarkedet at han tror at de kommersielle prosjektene har blitt skjøvet ett kvartal ut i tid. Det betyr at han venter at de kommersielle prosjektene vil komme i løpet av andre kvartal neste år.

- Dette er ny teknologi, noe som gjør det vanskelig å anslå. Vi tror det vil skje mye i første kvartal med Cebit-messen og Cannes, sier Bredesen til iMarkedet.

Venter mer av partnerne

Bredesen sier til iMarkedet at Birdstep for tiden har mer å holde på med enn noen gang. Selskapet har blant annet bestemt seg for å satse på Symbian-plattformen og Microsofts smarttelefon-plattform.

I dag jobber Birdstep tett opp mot fem til seks store operatører og tre smarttelefonprodusenter, opplyser Bredesen. De mest offensiev telekomoperatørene er tyske Deutche Telekom og amerikanske Verizon.

I tillegg til dette jobber Birdstep tett opp mot Fujitsu Siemens, som har lagt Birdsteps mobil IP inn som en standard for alle sine bærbarprodukter.

- Hvordan har responsen vært på Fujitsu Siemens-prosjektet?

- Jeg pratet med dem for noen dager siden, og responsen er mest positiv fra de største selskapene, sier Bredesen til iMarkedet.

Han sier videre at Birdstep jobber på en del piloter i USA innen offentlig sektor. Her er blant annet Cisco involvert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere