Birdstep taper mer penger

Foto: Colourbox.com

It-selskapet Birdstep Technology taper fremdeles penger, men ser lys i enden av tunnelen.

Selskapet rapporterte et resultat før skatt på minus 11,2 millioner kroner i tredje kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Det er en liten bedring fra samme periode i fjoråret som endte med et underskudd på 16,2 millioner kroner.

Driftsresultatet var minus 14,9 millioner kroner av en omsetning på 20,2 millioner kroner. i tredje kvartal i fjor hadde selskapet et driftsresultat på 23,8 millioner kroner av en omsetning på 23,8 millioner kroner.

Forretningsenheten Secgo Software hadde et utfordrende kvartal, mens den restrukturerte forretningsenheten EasyConnect rapporterte sterk vekst i antall aktiveringer og har realisert de varslede kostnadsreduksjonene, opplyser selskapet.

- Resultatene for tredje kvartal ble negativt påvirket av de svake resultatene i Secgo Software, men vi er oppløftet av utviklingen iEasyConnect, med flere aktiveringer enn noensinne og gjennomførte kostnadsreduksjoner. I sum er vi i rute med strategien vår om å utvikle selskapet fra å være en prosjektutvikler til å bli en programvaretilbyder, sier administrerende direktør Torbjörn Sandberg i Birdstep Technology.

Det restrukturerte EasyConnect hadde driftsinntekter på 5,6 millioner, mens Birdstep Database rapporterte 4,1 millioner, Secgo Software 4,1 millioner og ServiceFactory 6,3 millioner i driftsinntekter.

- Selskapets gjennomførte kostnadsreduksjoner, gradvise EasyConnect-vekst og lovende markedsmuligheter, gjør at vi mener resultatene vil bedre seg fremover. Vi venter samtidig at arbeidskapitalen normaliseres i løpet av fjerde kvartal. Følgelig forventer vi en solid og stabil kontantbeholdning fremover, sier Sandberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.