RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Birdsteps IP-soner rulles ut(Ny)

Sist oppdatert:
Birdstep-sjef Jørgen Bredesen har fått gjennombrudd i USA med selskapets teknologi for trådløse internettsoner. Tre kunder har valgt teknologien til utbygging av slike soner
Nytt: Oppdatert med Europa-tall

Birdsteps teknologi for såkalte Trædløse internett soner er nå ferd med å få sitt store gjennombrudd, og selskapet kan nå melde om tre nye kunder i det amerikanske markedet. Samtidig kommer selskapet med en oppdatering på utrullingen i Europa.

Tre nye i USA

Den første av kundene er et større telekommunikasjonsselskap i den nordvestlige delen av USA. Det er ikke opplyst identiteten til kunden, som skal bruke teknologien i sitt planlagte regionale nettverk av såkalte hotspots.

De to andre kundene er Convention Communication
Provisioners, Inc. (CCPI) og Ready WiFi. CCPI er en kommunikasjonsleverandør som driver store konferansesentre over hele USA, og skal bruke Birdsteps IP-sone telnologi i dette henseendet. Ready WiFi er en leverandør av trådløst internett i Utah.

To av kundene har kjøpt Birdsteps IP-sone teknologi gjennom distribusjonsavtalen med Terrawave Solutions, som er videreselger av både Birdstep og Cisco-teknologi.

- Disse nye avtalene er de første skrittene i etableringen av Birdsteps IP-sone i det amerikanske markedet, skriver selskapet i en melding.

Over 400 i Europa

I det europeiske markedet er det Norge og Østerrike som er driveren i utbygginger basert på Birdsteps teknologi.

Ifølge selskapet vil omfanget av hotspots i hoteller og bensinstasjoner nå passer 400 soner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere